Nemzetközi foci

Messi hosszabbíthat a Barcelonával

Jövő héten indulnak a tárgyalások.

December 16-án indulhatnak a tárgyalások a Barcelona vezetése és Lionel Messi, valamint édesapja között az argentin klasszis szerződésének meghosszabbításáról. A goal.com információi szerint Lionel Messi édesapja, Jorge megérkezett Barcelonába, és hamarosan tárgyalóasztalhoz ül a katalán klub elöljáróival.

Jó eséllyel nem lesz egyszerű menet, hosszú ideig eltarthat, míg megállapodnak a felek. A dolog pénzügyi részével nem lesz probélma, a Barcelona a világ legjobbjaként tekint Messire, ennek megfelelően honorálná, vagyis ő lehet a legjobban fizetett labdarúgó a világon. Innentől kezdve az argentinnak a legfőbb szempont az, hogy egy sikeres projektet prezentáljon neki Josep Bartomeu klubelnök. Éppen ezért a Barca vezetősége elnapolta a Messi-családdal való tárgyalást addig, amíg a többi kulcsjátékossal meg nem állapodnak. Az uruguayi Suárezzel való hosszabbítást gyakorlatilag tényként lehet kezelni, míg az egyeztetések már folynak Neymarral, Busquets-cel, valamint Mascheranóval is.

A Barcelona vezetőedzője, Luis Enrique is megszólalt az ügyben:

– Nem merném kijelenteni, hogy hosszabbítani fog – mondta a katalánok edzője. – Ugyanakkor nagyon örülnék neki, nagyszerű hír lenne ez mindannyiunknak.

Azonban egyik szerződéshosszabbítás sem olcsó mulatság, így a Barcának az a célja, hogy az éves büdzsét 2021-ig a jelenlegi 695 millióról egymilliárd euróra emelje.

Jelen állás szerint mindkét fél igen reményteljes az ötszörös aranylabdás hosszabbításával kapcsolatban, de a minden bizonnyal elhúzódó tárgyalások miatt nem számíthatunk hivatalos bejelentésre 2017 februárja előtt.

Olvasói sztorik