Nemzetközi foci

Diego és Robinho a brazil válogatottban állhat össze újra

A még csak 32 és 31 éves egykori klasszisok jó formában vannak és behívót kaphatnak.

Fantasztikus duónak számított egykoron a Santosnál Diego és Robinho párosa. A középpályás és a csatár 34 év után először vezették sikerre a brazil bajnokságban Pelé egykori klubját – mindez 2002-ben történt, két évvel később pedig a duplázás is összejött.

Az akkor még tinédzserkorú kettős már a Santosból brazil válogatott behívókhoz jutott, majd mindketten Európába tették át székhelyüket. Robinho a Real Madrid, Diego a Porto labdarúgója lett 2005-ben.

Előbbi később megfordult a Milannál és a Manchester Citynél, utóbbi a Werder Bremen, a Juventus, az Atlético Madrid, a Wolfsburg, majd a Fenerbahce játékosa volt.

2015-ben azonban mindketten hazatértek Brazíliába, ahol a csatár az Atlético Mineiro, a középpáyás a Flamengo gárdáját választotta. Az elmúlt időszakban mindketten pazar formába lendültek, ami a jelenlegi szövetségi kapitány, Tite figyelmét sem kerülte el.

A szakember elmondta: figyeli teljesítményüket és nagyon is elképzelhetőnek tartja, hogy ismét behívót kapjanak. A páros egyébként meglepően fiatal, a 99-szeres válogatott Robinho 32 éves, a 33-szoros csapattag Diego pedig csak 31. Mindkettejük karrierje hosszabb sérülésektől mentes volt, vagyis ez sem lehet akadálya a válogatott tagságnak.

Olvasói sztorik