Nemzetközi foci

A válogatott a hibás Rooney gyenge formájáért?

Csak a Premier League első fordulójában lőtt gólt a támadó.

Egyelőre mindössze egy találatnál jár a szezonban a Premier League-ben Wayne Rooney. Az egykoron a gólokat ontó támadó formája egész évben téma a sajtóban, menedzsere, José Mourinho most újra olajat öntött a tűzre azzal, hogy kiemelte: a válogatottnál nem támadónak játszatják.

A portugál egyértelművé tette, hogy jobb játékot vár a csapatkapitánytól és csatársorát tette felelőssé azért, hogy a United már a negyedik helytől is 9 pont távolságra van.

– A számomra ő támadójátékos. A válogatottnál viszont azt csinálnak vele, amit akarnak, ott az övéké, nem az enyém. Ha jobbhátvédként akarják játszatni, azt is megtehetik. Nem az én gondom – kezdte a Zoria ellen 60 perc után lecserélt Rooney-ról Mourinho.

Támadóként alapvetően több gólt lő. A jelenlegi egynél többet várunk tőle, de persze mindenki mástól is a csapatban. Persze Zlatan a fő, de a többieknek is segíteniük kellene.

Mourinho egyébként továbbra is meg van győződve arról, hogy csapata sokkal jobban játszik, mint az a tabellán elfoglalt pozíciójából látszik – viszont ha a Tottenhamtől is kikapnak a hétvégén, akár a 11. helyre is visszacsúszhatnak.

– Jól játszunk és ez nem az ukrajnai mérkőzés miatt mondható el. A legjobb United a Premier League elmúlt 5-6 fordulójában volt látható, ami alatt mindössze egy győzelmet értünk el. Több gólt kell lőnünk – fogalmazott.

Mourinho azt is elmondta, hogy Smalling nem valószínű, hogy karácsony előtt visszatérne, de addigra igen, amikor Eric Bailly januárban elmegy játszani az Afrikai Nemzetek Kupájára.

Olvasói sztorik