Nemzetközi foci

A Bastia még a Fradinál is tovább megy: jogi lépések játékvezetők ellen

A korzikai klub megelégelte a tévedéseket.

A Ferencváros nemrég megpróbálkozott azzal, hogy megkérje a Játékvezetői Bizottságot: ne küldje Kassai Viktort azokra a mérkőzésekre, amelyeknek egyik résztvevője a Fradi. Az MLSZ akkor határozott nemet mondott, de vajon mi lesz a történet vége a Bastia még ennél is komolyabb lépéseinek?

A korzikai klub kapusát, Jean-Louis Lecát novemberben egy Lyon elleni találkozón állították ki a klub szerint jogtalanul. A Bastia akkor jelezte: a következő hasonló esetnél jogi lépéseket tesz.

Nem kellett sok idő, három héttel később ugyanis a Bordeaux ellen Florian Marange, a Bastia védője is a kiállítás sorsára jutott, méghozzá olyan szituációban, mely a klub szerint egyértelműen nem ért piros lapot.

Az eset után kevéssel a klub hivatalos közleményt adott ki, melynek lényege, hogy Marange belépője során a lassítások egyértelműen megmutatták, a védő és a támadó (Ménez) között semmiféle kontakt nem volt.

A Bastia ennek alapján hivatalosan kérte a játékvezetőt, Sébastien Desiage-t, hogy vonja vissza a piros lapot, pontosabban az ennek alapján járó eltiltást, amely miatt Marange nem játszhat a Monaco elleni találkozón.

A videobizonyítékok ellenére a játékvezető azt mondta, hogy szabálytalanság történt, a védő indokolatlan mértékű erőbevetéssel érkezett és veszélyeztette az ellenfele fizikai állapotát. A Játékvezetői Bizottság ezt megerősítve kétmeccses eltiltással sújtotta Marange-t.

– Mivel ez az e nem fogadott kérelem az utolsó csepp volt a pohárban, a Bastia hivatalosan is panaszt nyújtott be az ügyészségen a tévedések miatt – állt a közleményben.

Olvasói sztorik