Nemzetközi foci

José Mourinho a jeges pálya miatt félti játékosait

Nem ideálisak a körülmények a Manchester United esti Európa Liga-meccsén helyszínén.

Vereséggel is továbbjuthat Európa Liga-csoportjából a Manchester United, de az ukrán FK Zorja Luhanszk legyőzésével biztosan ott lesz az egyenes kieséses szakaszban.

A magyar idő szerint 19 órakor kezdődő odesszai meccs előtt José Mourinho, a vendég angolok menedzsere meglehetősen aggódik, mert a pálya kimondottan rossz állapotban van.

A Zorja egyik vezetője ezt elismerte, ám azt mondta, ha néhány fokkal emelkedik a hőmérséklet, minden rendben lesz.

A pálya ellenőrzése reggel megtörtént, és a játékvezetők játékra alkalmasnak találták a körülményeket. A személyzet éjjel-nappal dolgozik a stadionban, hogy biztosítsák a megfelelő állapotú játékteret, miután a hőmérséklet -9 Celsiusra esett vissza, így pedig a gyepszőnyeg jegessé vált, és veszélyes a játékosok számára.

Mourinho persze ismét keresett valakit, akit hibáztathat.

„A pálya rossz, kemény és jeges, és nagyon hideg van. Azt hiszem, az UEFA tudja, milyen rosszak a feltételek, azt pedig mindenki tudja, hogy Ukrajnában és Kelet-Európában december közepén milyen rosszak a körülmények. Tehát ha az UEFA tényleg aggódna emiatt, akkor fel kellett volna cserélnie a párharc pályaválasztói jogát, és nem engedni, hogy december közepén itt meccset játsszunk. Úgy gondolom, ez az igazi probléma. A helyiek minden megpróbálnak, igyekeznek melegíteni a gyepszőnyeg tetejét, de csodákra ők sem képesek. Remélem, minden rendben lesz majd” – nyűglődött a portugál vezetőedző.

Az örmény Henrih Mhitarjan jól ismeri az odesszai helyzetet. „Nehéz meccs vár ránk, mert ilyen időjárási körülmények között nehéz játszani, de mindent megteszünk majd” – nyilatkozta.

A csütörtök esti mérkőzést Bognár Tamás személyében magyar bíró vezeti. A csoportkör első fordulójában a Manchester odahaza mindössze 1-0-ra tudott nyerni a Zorja ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik