Nemzetközi foci

A Barcelona vendége lesz a Chapecoense

A tragikus sorsú brazil csapat ott lehet a jövő évi Gamper Kupán.

Barátságos mérkőzésre hívta meg az FC Barcelona a brazil Chapecoensét, amelynek 19 labdarúgója vesztette életét egy múlt hétfői légi-katasztrófában.

A katalán klub pénteken közölte, hogy augusztusban a dél-amerikai gárdát látná vendégül a Joan Gamper Kupán a Camp Nou stadionban. Az FC Barcelona hagyományos szezonnyitójára mindig egy héttel a spanyol bajnoki rajt előtt kerül sor, az idei meghívott az olasz Sampdoria volt.

A közleményben az FC Barcelona kifejtette, hogy szeretnék együttműködni a brazilokkal és segít nekik újjáépíteni a klubot, hogy visszanyerhessék korábbi versenyképességüket.

A Chapecoense a Copa Sudamericana döntőjére utazott, amikor repülőgépe – vélhetően a kifogyott üzemanyag miatt – röviddel a leszállás előtt lezuhant a kolumbiai Medellín közelében. A csapat 19 játékosa hunyt el az összesen 71 áldozattal járó szerencsétlenségben. Később a Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség bejelentette, hogy a Chapecoensét nyilvánítja a második számú kontinentális kupasorozat győztesének.

Olvasói sztorik