Nemzetközi foci

Videófelvételek alapján tiltották el a Roma ászát, kihagyja a Milan és a Juve elleni rangadókat

A fegyelmi bizottság sportszerűtlen magatartás miatt két mérkőzésre eltiltotta Kevin Strootmant, a Serie A-ban szereplő AS Roma holland válogatott középpályását. A 26 éves játékos – aki az első találatot szerezte a Lazio ellen 2-0-ra megnyert találkozón – a gólja után után előbb lelocsolta a Lazio egyik cserejátékosát, Danilo Cataldit, majd miután válaszul megráncigálták a nyakánál a mezét, fájdalmas arccal a földre dobta magát.

Az eset után csoportos lökdösődés vette kezdetét, ám a játékvezető csupán egy piros lapot mutatott fel, méghozzá a hazaiak kispadján ülő Cataldinak. Strootmant utólag, a videófelvételek alapján tiltotta el a fegyelmi bizottság, méghozzá sportszerűtlen magatartás miatt – írja a digisport.hu.

A farkasoknak azért is lehet különösen fájdalmas az eltiltás, mert Strootmannak így a Milan és a Juventus elleni, kulcsfontosságú mérkőzéseket kell kihagynia. Az AS Roma klubmenedzsere, Mauro Baldissoni bejelentette, hogy mindenképpen fellebbeznek a döntés ellen, és péntekre kértek meghallgatást.

A Roma csupán jobb gólkülönbségének köszönhetően áll a bajnokságban a második helyen a harmadik Milant megelőzve, és jelenleg négy pont a hátránya az éllovas Juventus mögött.

Olvasói sztorik