Nemzetközi foci

Szinte biztos, hogy Tévez is Kínába igazol

A kínai Shanghai Shenhua csapatának elnöke elárulta, hogy rendkívül közel áll a klub Carlos Tévez megszerzéséhez. Az argentin csatárt már egy ideje kerülgeti a kínai csapat, brazil, spanyol és argentin lapok is arról cikkeztek, hogy fantasztikus fizetéssel csábítják a rutinos gólvágót. Határozott választ adott a kérdést illetően Wu Xiaohui, a Shanghai Shenhua elnöke a Shenhua News számára, amikor a 32 éves játékosról kérdezték.

– Sokat dolgoztunk Carlos Tévez leigazolásának érdekében és nyugodtan állíthatom, hogy komoly előrelépés történt a tárgyalások során. Egyezségre jutottunk. A Boca Juniorsnak azonban még vannak problémái, amelyeket orvosolni kell, a részletektől megkímélem önöket. Kettőzött erővel fogunk dolgozni azon, hogy a szurkolóink legnagyobb örömére minél előbb sor kerüljön a transzferre – nyilatkozta az elnök.

A goal.com értesülési szerint mintegy 40 millió euróba kerülhet a kínai klubnak Tévez, aki 15 millió eurót fog keresni évente, miután a múltheti tárgyalásokon megegyezett mindenben az együttessel. Mint ismert, az argentin klasszis Európában játszott a Manchester United, a Manchester City, valamint a Juventus csapatában is, mielőtt 2015-ben visszatért nevelőegyesületéhez, a Boca Juniorshoz.

Olvasói sztorik