Nemzetközi foci

Micsoda? Betilthatják Oroszországban a FIFA 17-et

Melegpropaganda miatt betilthatják a FIFA 17 konzoljátékot Oroszországban. A Guardian értesülései szerint a népszerű focis videojáték elérhetővé tesz a felhasználói számára egy szivárványos mezt, amely nem tetszik az orosz kormánynak.

Az orosz parlamenti képviselők azonnali lépéseket sürgetnek, mert a FIFA novemberi akciója sérti azt a 2013-ban hozott törvényt, amiben betiltották a nem tradicionális nemi kapcsolatok propagálását.

Az oroszoknál a szivárványos cipőfűző akció verte ki a biztosítékot, amit egy brit LGBT csoport indított el novemberben. A Premier League játékosai szivárványos cipőfűzővel léptek pályára, amivel jelezték, hogy elítélik a homofóbiát, transzfóbiát és bifóbiát.

Ehhez az akcióhoz csatlakozott a FIFA 17-et gyártó EA Sports azzal, hogy az Ultimate Team játékmódjukban ingyenesen letölthetővé tették a szivárványos mezt november 28-ig. Ez verte ki a biztosítékot pár képviselőnél annyira, hogy eljárást követelnek a fogyasztóvédelemtől, aminek akár betiltás is lehet az eredménye – írja a blikk.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik