Nemzetközi foci

Négymeccses eltiltást kapott a Premier League gólkirály-jelöltje

Agüeróra hosszú ideig nem számíthat a City, Fernandinho három meccsig nem játszhat.

Óriási érvágás a Manchester City számára, hogy a Premier League-ben 10 gólos csatáruk, Sergio Agüero nemcsak hogy a kiállítás sorsára jutott a Chelsea ellen egyébként elveszített rangadón, de a David Luiz kárára elkövetett kőkemény faultért még szigorú büntetést is kapott az FA-től.

Az argentin támadóra nem egy, nem két, hanem négy (4!) mérkőzésen keresztül nem számíthat a manchesteri gárda – ráadásul ez idén már Agüero második eltiltása, az elsőt utólag kapta a West Ham játékosán, Winston Reiden elkövetett faultjáért.

https://www.youtube.com/watch?v=nAO1iTMeZwg

A City a Leicester, a Watford, az Arsenal és a Hull City ellen kell, hogy megoldja Agüero nélkül, de nem ő lesz az egyetlen hasonló okból hiányzó.

Szintén kiállították ugyanis a hosszabbításban Fernandinhot, aki Cesc Fábregasszal balhézott – ő három mérkőzést lesz kénytelen kihagyni.

Agüero faultja után ugyanis elszabadultak az indulatok, Chalobah pedig a földre lökte az argentint. Iheanacho próbált kakaskodni a Chelsea középpályásával, de Fábregas visszatartotta. Ekkor érkezett Fernandinho, aki elráncigálta onnan a spanyolt, a világbajnok játékos pedig arcon legyintette őt. Ekkor szakadt el a cérna a brazilnál, aki torkánál fogva megragadta és egészen a hirdetőtáblákig tolta.

Guardiola a mérkőzés után elnézést kért játékosai viselkedése miatt, de hozzátette, véleménye szerint Agüero nem szándékosan vágta fel Luizt.

https://www.youtube.com/watch?v=HWgAuFsXg2Y

A City-védő John Stones is kommentálta az eseményeket.

– Ilyen szituációkban odamész és igyekszel védeni a csapattársaidat, mindkét gárda ezt akarta. Nem akarok túl sokat mondani, hogy én is bajba kerüljek miatta, de szerintem a rossz oldalon lyukadtunk ki. Tudom, hogy Sergio szerelése semmiképp sem volt jó, de ami utána történt, meglehetősen egyenlő arányú volt – fogalmazott a BBC-nek.

Olvasói sztorik