Nemzetközi foci

Aggódhatnak az Arsenal drukkerei? Egyelőre nem hosszabbít a sztárduó!

Szigetországi sajtóhírek szerint Mesut Özil és Alexis Sánchez egyelőre elégedetlen azzal a szerződés-tervezettel, amelyet az Arsenal kínál a duónak. Arsene Wenger fiai hétvégén remek, 5-1-es győzelmet arattak a West Ham United felett, ám a siker után két nappal az Ágyúsok szurkolói szurkolók aggasztó híreket olvashattak a Standardhasábjain.

A német és a chilei játékos szerződése tizennyolc hónap múlva, a 2017-2018-as szezon végén jár le a klubnál. A lap egyik újságírója úgy értesült, a tárgyalások a játékosok és a vezetők között abbamaradtak – elsősorban az anyagiakban nem sikerül megegyezniük a feleknek.

Özil jelenleg 140,000, míg Sánchez 130,000 fontot tesz zsebre hetente, a Standard szerint az Arsenal mindkét játékosnak heti 200,000 fontot ajánlott, ha megújítják a szerződést – ám egyelőre ezzel a kondícióval egyikük sem elégedett.

Az ajánlott összeg valamivel elmarad a Premier League legjobban kereső játékosa, a manchesteri Paul Pogba (heti 290,000 font), illetve Wayne Rooney és Zlatan Ibrahimovic heti bére mögött is, ezért kivárásra játszik az Arsenal két kulcsjátékosa.

Özil esetében a szurkolók jobban bíznak a maradásban – hiszen nemrégiben Észak-Londonban vásárolt házát, igaz, múlt héten felmerült, hogy visszatérhet a Real Madridba. A Standard szerint Sánchez távozására nagyobb esély nyílik – miközben az Arsenal drukkerei bizakodnak a páros maradásában.

Olvasói sztorik