Nemzetközi foci

Megállíthatatlan a Lipcse: a Schalke is kipipálva – VIDEÓ

Zsinórban nyolcadszor nyertek Gulácsiék, már az első percben tizenegyeshez jutottak.

Kapcsolódó cikkek

A teljes forduló alakulásáról ITT olvashat.

Mivel a Bayern München már pénteken letudta soros, mainzi bajnokiját és nyert 3-1-re, ismét nyomást helyezett az RB Leipzig csapatára, hogy ők is folytassák győzelmi sorozatukat. Ebben a szezont pocsékul kezdő, de azóta már a 8. helyre felkapaszkodó Schalke igyekezett megállítani Lőw Zsoltékat.

A kezdőben ezúttal is ott volt Gulácsi Péter, míg Kalmár Zsolt a kispadon foglalt helyet a másodedző Lőw Zsolttal egyetemben. A Lipcse kezdője így nézett ki:

Gulácsi – Halstenberg, Orban, Ilsanker, Schmitz (Kaiser, 23.) – Demme, Keita – Forsberg (R. Khedira, 91.), Sabitzer – Werner (Burke, 83.), Poulsen.

Ezzel szemben a Schalke így állt fel:

Fahrmann – Höwedes, Naldo, Nastasic – Schöpf (Junior Caicara, 88.), Geis (Reese, 86.), Kolasinac – Goretzka, Bentaleb (Konopljanka, 81.) – Meyer, Choupo-Moting.

Elképesztően gyorsan előnyhöz jutott a Lipcse: Werner mindössze 18 másodperc elteltével kilépett, majd a kapus közelében lőtt. Fahrmann ugyan védett és a lassítások alapján nem is különösebben ért hozzá a támadóhoz, a játékvezető büntetőt ítélt, melyet a sértett magabiztosan értékesített (1-0).

Az első perces eset

A harmadik percben aztán kis híján megduplázta gyorsan szerzett előnyét a hazai gárda, mivel Werner a tizenhatos bal oldalán kicselezte Höwedest, majd középre adott. A hosszú kapufánál Poulsen hozzáért a labdához és elé is pattant le, de estében csak centikkel a kapufa mellé tudta kotorni.

Ezt követően aztán eseménytelenebbül telt a találkozó. A 24. minutumban Schmitzet kellett lecserélni sérülés miatt, Kaiser állt be a helyére.

A 31. percben egalizáltak a vendégek. Egy beadásba Meyer fejelt bele, így a védők között Goretzka elé pattant a labda. A középpályás kapura lőtt 10 méterről, de Gulácsi óriásit védett. Balszerencséjére a labda nem ment ki, így a kapufától néhány méterről, tűéles szögből a 100. Schalke-bajnokiját ünneplő Kolasinac berúghatta (1-1).

A 40. percben egy jobb oldali szabadrúgást a rövid kapufánál Werner csúsztatott kapura, éppen oldalháló lett. Öt perccel később villámgyors akció végén Schöpf lőhetett 17 méterről, de a labda kevéssel elkerülte a kaput.

Kolasinac gólja


/// by Football–Live

A második játékrész elején a gelsenkircheniek semmissé tették, amiért küzdöttek: a 47. minutumban Kolasinac Forsberg keményen középre lőtt szabadrúgását bólintotta saját kapujába (2-1).

A gól utáni percekben Schöpf és Höwedes is besárgult, majd előbbi lőtt a bal kapufa mellé kevéssel. A 66. minutumban Keita, Forsberg és Werner száguldott végig a pályán, végül utóbbi próbálkozott lapos lövéssel, amibe Schöpf tudott beleérni – a labda gólba tartott.

Három perccel később Fahrmann védte Halstenberg löketét, majd utóbbi néhány minutummal később besárgult. A hajrában mindkét oldal változtatott: a 81. percben Konopljanka állt be Bentaleb helyett, majd Burke váltotta Wernert. Reese már négy perccel a rendes játékidő vége előtt lépett pályára Geis helyén, Schöpf pedig Junior Caicara kedvéért hagyta el a gyepet.

A 88. percben Forsberg már Fahrmannon is túljuttatta a labdát, de Naldo hatalmas mentést mutatott be a gólvonalon. A hosszabbítás perceiben Rami Khedira, a német világbajnok Sami Khedira öccse is beállt, Forsberget váltotta.

Kolasinac öngólja


Sead Kolasinac(Own goal) HD – RB Leipzig 2-1… by Football–Live

Győzelmével a Leipzig továbbra is veretlen a bajnokságban, mind a 13 forduló során legalább egyszer betalált, zsinórban nyolcadszor nyert és ami mindennél fontosabb: három pont az előnye a Bayern München előtt. A Schalke maradt a középmezőnyben.

Olvasói sztorik