Nemzetközi foci

El Clásico: jön a másfél milliárd eurós csata

A spanyol rangadót délután a Sport1 közvetíti élőben, a helyszíni kommentátor Méhes Gábor lesz.

Szombaton ismét megvív egymással Spanyolország két sztárcsapata, az FC Barcelona és a Real Madrid. A Sport1 televízión élőben közvetített El Clásico kommentátora Méhes Gábor lesz, aki a Nou Campból jelentkezik. A találkozót a C8 megismétli 20 órai kezdettel.

Szombaton délután a világ futballrajongóinak szeme a Nou Campra szegeződik, 173. alkalommal néz egymással farkasszemet bajnoki meccsen az FC Barcelona és a Real Madrid. Papíron minden idők legdrágább Clásicója lesz ez, hiszen a transfermarkt.de adatai alapján két keret összértéke magasabb, mint 1,5 milliárd euró (775,8 millió a Real Madrid, 764,5 millió a Barcelona).

A bajnoki tabellát a Real Madrid vezeti hat ponttal a Barcelona és a Sevilla előtt, ezért a katalánoknak kulcsfontosságú, mire mennek az ősi rivális ellen, de nem ez a legfőbb motiváció, az El Clásico hangulatát nem is ez szokta befolyásolni, itt mindenki győzni akar. Ez több, mint egy meccs. Florentino Pérez a Marca című lap pénteki számában a jelentőségét egy világbajnoki döntőéhez hasonlította.

A Sport1 szombaton 16:15-től élőben közvetíti az összecsapást, Méhes Gábor a helyszínről, a barcelonai Nou Campból jelentkezik majd. A bemelegítés azonban már korábban elkezdődik, 15 órakor indul a felvezetőműsor, amelyben többek között a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém kézilabdázói is elmondják, mit várnak a nagy meccstől, emellett a katalánok és a királyi gárda szurkolói blogjainak szerzői is megszólalnak. Aki lemaradna a délutáni derbiről, 20 órától a C8-on is megnézheti, mire ment egymással a Barca és a Real.

A 14. fordulótól a Sport TV háromhetes nyereményjátékot indít, amelynek fődíja egy kétszemélyes út januárban Bilbaóba, ahol a szerencsés nyertesek a San Mamésban tekinthetik meg az Athtletic Bilbao – Atlético Madrid mérkőzést. Velük tart a Sport TV Harmadik Félidő című műsorának népszerű műsorvezetője, Takács Rita is.

Olvasói sztorik