Nemzetközi foci

Chapecoense: akár a pályára is visszatérhet az egyik túlélő játékos

Édesapja szerint hamarosan visszatérhet a pályára a magyar idő szerint kedd hajnalban történt repülőgép-katasztrófa túlélője, a 31 éves brazil hátvéd, Helio Neto.

Egészen elképesztő hírek láttak napvilágot a magyar idő szerint kedd hajnalban történt repülőgép-katasztrófa egyik túlélője kapcsán. A brazil élvonalbeli Chapecoense csapatával a fedélzeten lezuhanó repülőgép roncsai között csak utolsóként, a katasztrófa másnapján találták meg Helio Netót. Mindezt úgy, hogy addigra már úgy vélték, nincs több túlélője a katasztrófának

A játékost súlyos sérülésekkel, kritikus állapotban szállították kórházba, ahol csukló-, térd-, tüdő- és fejműtéten is átesett. A hírek szerint a védő állapota fokozatosan javul, édesapja, Helam Facebook-posztja szerint az sem elképzelhetetlen, hogy hamarosan – fia reményeinek megfelelően – visszatérjen a pályára.

– Hatalmas örömmel és elégedettséggel mondhatom, hogy fiam napról napra egyre jobban van. Most operálták meg a lábát és az orvosok is azzal biztatnak, hogy várhatóan képes lehet visszatérni a pályára – írta a közösségi oldalra a játékos édesapja.

A szerencsétlenséget Neto mellett további két labdarúgó élte túl és az ő állapotuk is bizakodásra adhat okot. Ugyan a 24 esztendős kapus, Jakson Follmann jobb lábát amputálni kellett, a korábbi hírekkel ellentétben jelenleg úgy néz ki, nem veszíti el mind két lábát. A jegygyűrűjét az ápolóknak átadó, 27 éves Alan Ruschel gerincműtéten esett át és az orvosok szerint egyre kisebb annak az esélye, hogy életének hátralévő részét kerekesszékben kelljen majd leélnie – írja a blikk.hu

Olvasói sztorik