Nemzetközi foci

Sergio Ramos volt a Real megmentője az El Clásicón – VIDEÓ

Suárez hiába szerezte meg a vezetést a Barcelonának, a Real a hajrában egyenlített.

A sérülteket tekintve a Barcelona várhatta optimistábban az El Clásicót, ugyanis csupán Jérémy Mathieu nem állt Luis Enrique mester rendelkezésére. A másik oldalon több hiányzó volt, Gareth Bale, Danilo, Toni Kroos, Álvaro Morata mellett Fábio Coentrao is a maródiak listáját erősítette.
Az első lehetőség a Real Madrid előtt adódhatott volna, a 3. percben Lucas Vázquez esett át Javier Mascheranón, ám Carlos Clos Gomez játékvezető sípja néma maradt. Az újabb érdemi lehetőségig a 21. percig kellett várni, ekkor Luis Suárez löketét blokkolta egy védő, majd a másik oldalon Karim Benzema próbálkozása halt el egy védő lábában.
Az első félidő hajrájában jobbára a Real dominált, előbb a 37. percben Cristiano Ronaldo robogott a bal szélen, s célozta meg a rövid sarkot, majd nem sokkal később áthámozta magát középen a védőkön, de a lövése erőtlenre sikeredett.

A játékrész csattanója egy vendég szöglet után adódhatott volna, Gerard Pique csúsztatása ugyanis saját kapuja irányába szállt, ám a Barca kapusának mindez csak csemege volt.
A második játékrész 53. percében megszerezte a vezetést a Barcelona. Neymar a bal szélről végzett el szabadrúgást, Luis Suárez pedig öt méterről a hálóba fejelt. (1-0)

A bekapott gól némileg megfogta a Real játékát, s a hazai csapat magához tudta ragadni a kezdeményezést. A folytatásban jóformán csak a Barca tudott helyzetet kialakítani, a 83. percben Lionel Messi dönthette volna el a három pont sorsát, azonban nagy helyzetben a kapu mellé gurított.

A 89. percben aztán jóformán a semmiből egyenlített a Real Madrid Sergio Ramos fejesének köszönhetően. (1-1) A Real így végül megtartotta hatpontos előnyét riválisával szemben, s immáron 33 tétmeccs óta veretlen.

LaLiga, 14. forduló

Barcelona – Real Madrid 1-1 (0-0)
Korábban játszották

Granada – Sevilla 2-1 (1-0)

Leganés – Villarreal 0-0

Atlético Madrid – Espanyol 0-0
Vasárnap játsszák

12.00: Betis – Celta Vigo

16.15: Athletic Bilbao – Eibar

18.30 Sporting Gijon – Las Palmas

20.45 Valencia – Malaga
Hétfőn játsszák

20.45: Deportivo La Coruna – Real Sociedad

Olvasói sztorik