Nemzetközi foci

Hihetetlen! Egy videojáték miatt zuhant le a Chapecoense repülőgépe?

Késve indultak, így nem tudtak leszállni a csak éjfélig üzemelő tankolási ponton.

Az elmúlt napokban alighanem a világ minden táján hallottak már a Chapecoense futballcsapatának tragédiájáról, amelyről folyamatosan újabb és újabb részletek kerülnek nyilvánosságra.

A Daily Mail állításai szerint most például az, hogy a Kolumbiában lezuhant repülőgép azért indult késve Bolíviából, mert egy elveszett videojátékot kellett megkeresni. A 20 perc miatt kicsúsztak abból, hogy le tudjanak szállni tankolni a brazil-bolíviai határon, Cobijában, az ottani reptér ugyanis mindössze éjfélig üzemel…

Erre – már mint a videojáték-keresésre – Chinho Di Domenico, a klub egyébként a balesetben szintén elhunyt sportigazgatójának a felszállás előtt a csapat által használt Whatsapp-csoportjába küldött üzenete alapján derült fény. Az egyik otthon maradó és így túlélő, Démerson szerint ez volt az utolsó bejegyzés, ami a csoportba kikerült.

Ennek alapján az egyik játékos a repülőút során használni kívánt egyik videojátékot véletlenül a még Sao Paulóban feladott csomagjában hagyta, így megkérte a stábot, hogy a Santa Cruz-i átszálláskor keressék meg.

A gépnek a kolumbiai Medellín körül üres leszállópályára várva, a reptér körül keringve fogyott ki az üzemanyaga és csapódott hegynek, melynek következtében 71 ember, a keret szinte egésze életét vesztette. Összesen 4 óra 20 percet töltött levegőben, ami 20 perccel hosszabb, mint az elméletileg becsült 4 órás üzemanyag-mennyiség.

A LaMia repülőtársaság engedélyét a bolíviai hatóságok bevonták, amire Gustavo Vargas, a cég igazgatója úgy reagált, hogy elmondta: a pilóta döntése volt, hogy Medellínbe repüljenek anélkül, hogy a közelebb lévő Bogotában tankoljanak, mert azt hitte, kitart addig az üzemanyag.

Az utazás során használt repülőgép maximumtávolsága egy tankkal 1600 tengeri mérföld, ami valamivel kevesebb, mint a Santa Cruz-Medellín távolság, amelyet meg szándékoztak tenni vele.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik