Nemzetközi foci

Robben és Lewandowski villogott, hátrányból fordított a Bayern – VIDEÓ

Háromszor válaszoltak a bajorok a Mainz vezető góljára.

A Bundesliga tizenharmadik fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén a Mainz otthonába látogatott a Bayern München, amely a meccs elején bealudt, és már a 4. percben hátrányba került. Cordoba kapott remek kiugratást Mallitól, a kolumbiai csatár pedig szinte a félpályától vezethette Neuerre a labdát a jobb szélen, az akció végén pedig a kapu jobb alsó sarkába helyezett.

A bajorok azonban nem estek pánikban, négy perccel később Arjen Robben hozta ziccerbe Lewandowskit, a lengyel klasszisnak pedig nem okozott gondot a gólszerzés és kiegyenlített. A 22. minutumban ismét a holland szélső került a középpontba, Thomas Müller beadását fejelte be előrevetődve, ezzel pedig már meg is fordította a meccset a Bayern.

A második játékrészben sokáig úgy tűnt, hogy megőrzi a minimális előnyét a Bayern, ám a 92. percben Lewandowski még tovább növelte a különbséget, szabadrúgásból is betalált, így kialakította a 3-1-es végerdeményt. Carlo Ancelotti csapata így az élre ugrott a tabellán, az RB Leipzig holnap szerezheti vissza az első helyét, amennyiben nem szenved vereséget a Schalke ellen hazai pályán.

Olvasói sztorik