Nemzetközi foci

A LaLiga három ászának egyike kaphatja a FIFA Év Játékosa-díjat

A favorit azért Ronaldo maradt...

A FIFA kihirdette azt a három nevet, amely közül az egyikőjük majd hazaviheti az Év Játékosa-díjat a januári gálát követően. Nincs meglepetés: Messi, Ronaldo és a szinte már outsidernek tekinthető Antoine Griezmann van ott a finalisták között.

Az ötszörös aranylabdás argentin a negyeddöntőig jutott a BL-ben a Barcával, de bajnok lett a LaLigában, megnyerte a Király Kupát és a Spanyol Szuperkupát, a válogatottal pedig döntőzött a hazai rendezésű Copa Americán, de a bajnokságban “csak” 26 találatig jutott.

Antoine Griezmann bronzérmet szerzett az Atléticóval a bajnokságban, 22 találatot jegyzett, a BL-ben pedig döntőzött, míg a francia válogatottal a hazai rendezésű Eb-n úgy játszott döntőt, hogy gólkirály is lett mellette.

A fő favorit viszont alighanem a háromszoros aranylabdás Cristiano Ronaldo, aki egy ponttal ugyan lecsúszott a bajnoki címről és a kupadöntőben is alulmaradt, cserébe BL-győztes és gólkirály lett, elhódította az Európai Szuperkupát és országa történetében először megnyerte az Európa-bajnokságot is Portugáliával – ezt aligha lehet felülmúlni.

Ön szerint ki érdemelné meg a FIFA Év Játékosa-díjat?

Cristiano Ronaldo: 492
Lionel Messi: 298
Antoine Griezmann: 194

Olvasói sztorik