Nemzetközi foci

Egykori csapattársa csábítaná Kínába Terry-t

Gustavo Poyet gárdája busásan megfizetné a londoni legendát.

A nyáron John Terry már igencsak ismerkedett Kínával és a kínai futballal: egyszemélyes turnén vett részt az országban és Gvangzsuban a futballkultúra nagykövetévé nevezték ki.

Ez talán előszele lehetett annak a jövendőbeli váltásnak, amelyet egykori csapattársa, Gustavo Poyet hatására vihetnek véghez. Az egykori uruguayi középpályás több európai klub után most a kínai Sanghaj Sengua gárdájának edzője, így jelentős pénzösszegekkel gazdálkodhat.

Nagyot szólna, ha első igazolása John Terry lehetne, márpedig erre mutatkozik esély, mivel a védő a nyáron jelentős összegektől esett el új szerződésével (bár még így is 50 ezer fontot keres hetente). Ennek akár dupláját is megkaphatná Ázsiában.

Antonio Conte sem marasztalja a 35 éves bekket, aki jelenleg egyébként újabb sérüléssel bajlódik: ezúttal combfeszítőjével akadnak gondjai és a hétmérkőzéses győzelmi sorozat kezdete óta csak egyszer került pályára, csereként.

Az egykori angol válogatott csapatkapitány legutóbb a West Ham ellen, a Ligakupában kezdett, akkor a csapat vereséget is szenvedett. A következő ellenfél a Manchester City lesz.

– Még mindig játszani szeretnék néhány évet, akár a Chelsea-ben, akár máshol, külföldön. Az is egy lehetőség. Ebben a szezonban még szerződésem van a Chelsea-vel, aztán majd meglátjuk. Edzői tanfolyamokra is járok. Nem tudom, az szeretnék-e lenni, de el szeretném végezni őket – fogalmazott Terry.

Sanghajban egyébként két korábbi csapattárs, Nicolas Anelka és Didier Drogba is megfordult, Demba Ba pedig jelenleg is a keret tagja, csakúgy, mint Obafemi Martins.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik