Nemzetközi foci

51 százalék esélyt adnak a bukik a Barcelonának az El Clásicón – SZAVAZÁS

Viszont valószínűbb, hogy a Real nyer, mint hogy döntetlen lesz. Messi, Suárez és Neymar góljára is nagyobb a sansz, mint Ronaldóéra.

Ön szerint ki nyeri az El Classicót?

Real Madrid: 1315
Barcelona: 1153
Döntetlen: 188

1,85-4,1-3,75. Így állnak jelenleg a bet365 online fogadóirodánál a Barcelona és a Real Madrid összecsapásának oddsai – természetesen előbbi érték a katalánok sikere esetén, míg utóbbi a fővárosiak győzelmekor kerül kifizetésre.

A százalékok nyelvére lefordítva mindez azt jelenti, hogy a bukik 51,43 százaléknyi esélyt látnak a hazai sikerre, 23,2 százalékot a döntetlenre és 25,37 százalékot a vendégsikerre.

Az ázsiai hendikep módszer szerint becsült eredmény egyébként valahová fél és egy gólos Barca-siker közé teszi azt a határt, ahol az esélyek kiegyenlítődnek – hogy konkrétabban fogalmazzunk, a Barca legalább egygólos győzelme 1,85-öt fizet, míg a “döntetlen vagy Real-győzelem” 2,075-nél kapható. Abban az esetben, amikor az egygólos katalán sikernél az összeg fele visszajár és csak a másik számít győztesnek, már a Realra alacsonyabb az odds.

Az El Clásicókon egyébként rendszerint meglehetősen sok gól esik: a mai futballban szokatlan módon az elmúlt 11 (!) meccs egyikén sem maradtunk három alatt, azelőtt pedig 9 találkozón esett legalább három találat. Ennek fényében már nem túl meglepő, hogy majdnem 66% esély van arra, hogy a most is lesz legalább ennyi és alig 34 arra, hogy nem (1,44-2,77).

Arra, hogy valamely csapat kapott gól nélkül zár, már csak emiatt sincs túl nagy sansz, a Barca 73, a Real 86%-os valószínűséggel kapitulál majd. És hogy a hajrában is örülhet-e majd gólnak valamelyik csapat? Nos, fifti-fifti (1,83-1,83), ami megdöbbentően magas valószínűség ahhoz képest, hogy ez mindössze a találkozó alig egyhatoda…

Ami az egyéni produkciókat illeti, az szinte biztos, hogy Messi vagy Suárez gólt lő: egyenként csak 1,8-at fizet a találatuk, de még Neymar (2,05) ünneplése is valószínűbb, mint Cristiano Ronaldóé (2,2). Egy mesterhármas viszont már jól fizethet (Messi: 15, Suárez: 15, Neymar: 21, Ronaldo: 26)…

Olvasói sztorik