Nemzetközi foci

„Mourinho úgy viselkedik mint aki azt akarja, hogy kirúgják”

Tony Gale, korábbi PL-győztes védő szerint a SPecial One kifogyott az ötletekből.

A nagy nyári játékosbevásárlások és az edzőcsere után sokan bajnokesélyesként tekintettek az elmúlt években csak szenvedő Manchester Unitedre, azonban egyelőre az új menedzser, a szakmájában a világ egyik legjobbjának tartott José Mourinho sem tudta visszavezetni a “vörös ördögöket” a siker útjára – mi több, a csapat elmúlt hét bajnokijából csak egy mérkőzést tudott megnyerni, és az élbolytól jócskán lemaradva, hatodik helyen áll a PL-tabellán.

A kritikák ezek után természetesen nem kerülték el sem a játékosokat, sem pedig Mourinhót. A portugálról legutóbb Tony Gale, a Blackburnnel 1995-ben PL-t nyert, jelenleg televíziós szakkommentátorként dolgozó egykori utánpótlás-válogatott védő mondta el a véleményét – szerinte a Special One már megbánta, hogy leült a United kispadjára:

– Mourinho számomra egy olyan embernek tűnik jelenleg, mint aki nagyon nem akar ott lenni, ahol éppen van. Keresi a kiutat, talán még azt is megkockáztatom, hogy próbálja kirúgatni magát. Nem úgy megy a csapatának, ahogy azt elvárják, ezt ő is tudja, és épp ezért frusztrált, már-már kétségbeesett. Talán érzi, hogy nem tudja elvégezni a rábízott feladatot, ezért menekülni akar, még mielőtt végérvényesen megbukna Manchesterben. Nem tudom, csak találgatok, mindenesetre tény: a portugál nem vett házat a városban, nem telepedett le a családjával, ami szerintem nem normális. A szurkolókkal sincs jó kapcsolata: a hétvégi, West Ham elleni meccsen 70 ezren voltak a lelátókon, de ilyen csöndes még soha nem volt az Old Trafford, mint most – mondta Gale a SkySportsnak adott interjújában.

Olvasói sztorik