Nemzetközi foci

Kroos megvédte a sokak által utált, dúsgazdag RB Leipziget

A német válogatott játékos szerint a tulajdonos akár luxuséletet is élhetne abból a pénzből, amit a csapatra költ.

Mindösszesen hét évvel ezelőtt, 2009-ben alapították az RB Leipzig együttesét, napjainkban pedig már a német első osztályú bajnokság eddig veretlen éllovasáról beszélünk. A Red Bull energiaital-gyártó cég által szponzorált dúsgazdag csapatot rengeteg szurkoló nem szereti Németországban, ennek pedig már többen is hangot adtak: az RB Leipzig-Borussia Dortmund összecsapást a vendég drukkerek nagy része bojkottálta, a Dynamo Dresden elleni kupameccsen pedig egy levágott bikafejet – a lipcsei klub emblémájában két bika látható – találtak a drezdai stadionban. A Real Madrid német világklasszisa, Toni Kroos azonban megvédte az RB Leipzig alapítóját, a Red Bull energiaital-gyártó cég tulajdonának 49 %-t birtokló, Dietrich Mateschitz üzletembert.

– Mateschitz megtehetné, hogy vásárol három jachtot és négy Lear-jetet, de ő inkább a fociba invesztál. Úgy építettek ilyen csapatot, hogy közben nem vásároltak egy olyan sztárjátékost sem, aki 30-40 millió eurót ér. Biztos vagyok benne, ha ennek a csapatnak a játékosai Németország bármelyik sétálóutcáján végigmennek, az emberek három focistát sem ismernek fel közülük – nyilatkozta a Bayern München korábbi világklasszisa a Kickernek.

Az RB Leipzig tizenkét forduló után veretlenül áll a Bundesliga élén, előnye három pont a második helyen tanyázó Bayern München előtt. A következő fordulóban az egyre jobb formába lendülő Schalkét fogadják a Gulácsi Pétert is foglalkoztató lipcseiek.

Olvasói sztorik