Nemzetközi foci

Íme a futballtörténelem 10 legsokkolóbb belépője – VIDEÓ

Az elmúlt hetekben számos súlyos sérülésről számoltunk be, a nemzetközi FourFourTwo cikke alapján összegyűjtöttük a labdarúgás történelmének legkeményebb szabálytalanságait.

10. Nigel de Jong

A 2010-es világbajnokság fináléjában Nigel de Jong egy karate rúgással terítette le spanyol ellenfelét, Howard Webb érthetetlen módon nem állította ki.

9. Mario David

Az 1962-es világbajnokságon járunk, ahol Chile és Olaszország mérte össze erejét. Az összecsapás a santiagoi csataként vonult be a történelemkönyvekbe. David a földön fekvő chilei Sanchezre kétszer-háromszor is alaposan rápakol. Mintegy válaszként, Sanchez derékból indított szabályos horogütést helyez el David állcsúcsán, amitől az colostokként csuklik össze.

8. Roy Keane

A Manchester United játékosa 2001-ben Alf-Inge Haland pályafutását tette tönkre brutális belépőjével.

7. Harald Schumacher

Ismét egy világbajnokságon jártunk, ezúttal 1982-t írunk. A német válogatott hálóőre, Harald Schumacher úgy letarolta Patrick Battistont, hogy mozdulatlanul terült a földön. Michel Platini később azt nyilatkozta, azt hitte, hogy csapattársa már nem él.

6. Axel Witsel

2009-ben Axel Witsel Standard Liege és az Anderlecht összecsapásán törte rommá Marcin Wasilewski lábát. A játékvezető felmutatta a pirosat, s 10 meccses eltiltást kapott.

5. Chris Mavinga

Egy újabb belga összecsapás, 2011-ből. A Genk a Standard Liege csapatával mérkőzött meg, Chris Mavinga pedig egy kung-fu mozdulattal rúgta fejbe Mehdi Carcelát.

4. Graeme Souness

Graeme Souness 1989-ben a Rangers játékosaként gyalulta földbe a Steaua Bukarest játékosát. A pályafutása vége felé járó skót klasszis a labdával előretört, mely érthetetlen módon talpalt oda Gheorghe Rotariunak.

3. Ben Thatcher

2004-et írunk, ismét az angol bajnokságban járunk. A Manchester City játékosa, Ben Thatcher úgy leütközte Pedro Mendest, hogy csaknem az életébe került. Lélegeztetőre kellett kapcsolni, agyvérzést kapott és az éjszakát a kórházban töltötte. Az angol szövetség nyolcmeccses eltiltással büntette.

2. Pepe

A Real Madrid védője 2009-ben a Getafe futballistáját rúgdosta meg, miközben a tizenhatoson belül elterült.

1. Commins Menapi Riki

Az utolsó videót valóban csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk, Commins Menapi 2007-ben egy ausztrál bajnokin okozott igen nagy fájdalmat Riki van Steedennek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik