Nemzetközi foci

Egy európai éllovas még a Vasasnál is gyengébb formában van

Nem mindenhol a legjobb passzban lévő csapat vezeti a bajnokságot – a Feyenoord sem jobb a magyar elsőnél.

Némileg beragadt az OTP Bank Ligát vezető Vasas: utoljára öt körrel ezelőtt a DVSC-t győzte le, azóta viszont három döntetlen (Videoton, Újpest, Ferencváros) a mérlege, a legutóbbi fordulóban, a Honvéd vendégeként ráadásul egy vereséget is elkönyvelhetett. A bravúros őszi nyitánynak köszönhetően azonban továbbra is őrzi előnyét az együttes, igaz már csak egy ponttal előzi meg a Videotont, illetve kettővel a Fradit.

Ennek kapcsán megnéztük, Európában hol is helyezkedik el most a Vasas a pillanatnyi formát, a legutóbbi öt bajnokin szerzett pontszámot tekintve.

Nos, nem utolsó, van ugyanis gyengébben muzsikáló listavezető a kontinens élvonalaiban: szomszédainknál, az osztrákoknál ugyanis épp vasárnap este vette vissza vezető pozícióját a Sturm Graz. Az együttes két döntetlen és két vereség után nyert újra, vagyis mindössze öt pontot gyűjtött a legutóbbi öt bajnokiján, ezzel a kontinens legrosszabb formában lévő listavezetőjének mondhatja magát.

A Vasas 1-3-1-es győzelem-döntetlen-vereség mutatója hat pontot ér a hárompontos számítási rendszerben – ugyanennyit gyűjtött a koszovói első Trepca ’89; némi meglepetésre hasonló formával (igaz, csak jobb gólkülönbséggel) is vezetni tudja a holland bajnokságot a Feyenoord; míg a már lezárult pontvadászatok közül az izlandiban a Hafnarfjördur, a lett ligában pedig a Spartaks Jürmala nyert bajnokságot úgy, hogy hat megszerzett ponttal zárta az idényt.

Említsük meg viszont a legjobb formában lévő listavezetőket is, már csak azért is, mert nagy örömünkre több magyar érdekeltségű csapat is köztük szerepel. Az elmúlt öt bajnokit tekintve hibátlan maradt az angol Chelsea és a spanyol Real Madrid is. A Gulácsi Péter fémjelezte német RB Leipzig a Bundesligában remekel, míg az izraeli élvonalban Korhut Mihály csapata, a címvédő Hapoel Beer Seva nem talált legyőzőre az elmúlt időszakban. Szintén 15 pontot gyűjtött öt forduló alatt a bolgár Ludogorets, a dán Köbenhavn, az orosz Szpartak Moszkva, a skót Celtic, az ukrán Sahtar Donyeck és a 16 bajnokijából 16-ot megnyerő walesi The New Saints is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik