Nemzetközi foci

Hihetetlen: Gareth Bale nélkül sokkal jobb a Real Madrid

A walesi klasszis mellett Kroos, Varane, Morata és Coentrao sem bevethető a Gijón ellen.

A kőkemény keddi BL-meccs után elvben habkönnyű bajnoki vár a Real Madridra, hiszen a Gijón enyhén szólva nem üti meg Ronaldóék szintjét. Ez a Sporting könnyebb falatnak ígérkezik, hiszen a szombati rivális a tabella 18. helyén áll, és a 2-3-7-es számsora meglehetősen gyenge. Főleg, hogy szeptember 11. óta nyeretlen a csapat, két döntetlen és hét zakó a mérleg. A fővárosiak ezzel szemben trónkövetelőhöz méltón teljesítenek: négy győzelmet három döntetlen követett, majd ötös sikersorozat épült.

Ugyanakkor nehezíti a „királyiak” dolgát, hogy Lisszabonban kidőlt a Gareth Bale, akire a hírek szerint hónapokig nem számíthat a Real. A walesi támadón kívül Kroos, Coentrao és Morata hiányzik, Pepe és Marcelo ugyanakkor tagja a keretnek.

Zinédine Zidane ismét embert próbáló feladatot kapott, a lehető leggyorsabban ki kell alakítani azt az együttest, amely a walesi kulcsember nélkül is jól teljesít. Bale ebben az évadban 11 bajnokin lépett pályára (vagyis egyet hagyott ki), öt találat és két gólpassz fűződik a nevéhez. Biztosra vehető, nem szombat délután derül ki, a Real Madrid mennyit veszített a 27 esztendős támadó hiányával, ám ki ne tudná, jövő szombaton jön a spanyol csúcsütközet, a barcelonai El Clásico.

A statisztikák egyébiránt jól mutatják, hogy Bale nélkül sem áll meg az élet Madridban, sőt. A támadóval 139 mérkőzést vívott a csapat, 99 győzelem, 21 döntetlen és 19 vereség a mérleg. Gareth Bale nélkül 51 alkalommal lépett pályára az együttes, és mindössze háromszor (Celta, Atlético, Cádiz) kapott ki, 41-szer diadalmaskodott, hét döntetlent játszott.

Vagyis a walesi futballistával a mérkőzések 71, nélküle 80 százalékát nyerte meg a fővárosi csapat…

Olvasói sztorik