Nemzetközi foci

Nehéz első félidő után hozta a kötelezőt a Milan – VIDEÓ

A Torino is nyert, sűrűsödik az élboly Olaszországban.

Két mérkőzéssel kezdődött meg az olasz bajnokság 14. fordulója szombaton. Némi meglepetésre a címvédő Juventus egyik legfőbb kihívójává előlépő AC Milan a kiesőjelölt Empoli otthonában látogatott a kötelező három pontért, de az első félidő nem éppen a milánóiak szája íze szerint alakult: sérülés miatt már a 10. percben kényszerű cserét voltak kénytelenek végrehajtani (Fernandez helyett Kucka lépett pályára), majd ugyan negyed óra elteltével megszerezték a vezetést, de a hazaiak szinte egyből válaszolni tudtak, a játékrész további részében pedig semmi sem akart összejönni Montella fiainak.

A második félidőben viszont nem kegyelmeztek a piros-feketék, egy kis segítséggel (a második találatuk öngól volt) hármat is berámoltak Skorupski kapujába, így ideiglenesen négy pontra megközelítették az éllovas, holnap pályára lépő Juventust.

A játéknap másik meccsén az élbolyhoz tapadó Torino a szintén várakozásokon felül szereplő, a tabella 10. helyén álló Chievót fogadta. A Romától kölcsönben lévő Iago Falque az első félidő hajrájában két percen belül kétszer is betalált, a Chievo erejéből pedig csak egy szépítő találatra futotta, így a “bikák” nyerték meg az egyébként kiegyenlített találkozót.

Serie A, 14. forduló

Torino – Chievo 2-1 (2-0)

Empoli – AC Milan 1-4 (1-1)

Vasárnap rendezik:

Palermo – Lazio

Cagliari – Udinese

Bologna – Atalanta

Crotone – Sampdoria

Genoa – Juventus

AS Roma – Pescara

Hétfőn rendezik:

Napoli – Sassuolo

Inter – Fiorentina

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik