Nemzetközi foci

Bombagólok a Chelsea–Spurs bajnokin, fordított az éllovas – VIDEÓ

Az újonc otthonában hátrányból fordított a Manchester City is.

A Premier League 13. fordulójának nyitómérkőzésén a Manchester City a Burnley otthonában lépett pályára. Előzetesen biztos volt, ha a vendégek nyernek, ideiglenesen mindenképpen élre állnak a tabellán.

A találkozót ennek ellenére a hazaiak kezdték jobban, Dean Marney káprázatosan nagy gólt akasztott a 14. percben C. Bravo kapujába.

A 36. percben aztán érkezett is a válasz a korán bekapott gólra, egy szöglet utáni kavarodás után Sergio Agüero egalizált.

A 60. percig kellett várni a City fordító góljára, ismét Agüero volt eredményes. Egy kapu előtti kavarodás után ritkán látható bénázást rendeztek a hazai védők, amit az argentin támadó kegyetlenül büntetett.

A hajrában az eredmény már nem változott, a győzelemnek köszönhetően ideglenesen élre állt a Manchester City.

Négy órától további négy mérkőzést rendeztek az angol bajnokságban. A Sunderland sokáig jól állta a sarat a Liverpool vendégeként, ám a hajrában a házigazdák berámoltak két találatot, s a tabella élére álltak. A Chelsea azonban még ma visszaszerezheti elsőségét, ugyanis az észak-londoni csapat 18.30-tól a Tottenham gárdájával méri össze erejét.

A Swansea és a Crystal Palace találkozója bővelkedett fordulatokban, ugyanis Zaha révén a vendégek szerezték meg a vezetést, majd a hazaiak húztak el 3-1-re. A 75. percet követően tíz percen belül fordított a Palace, ám a hosszabbításban Llorente két találata a hazaiaknak ért három pontot.

A Chelsea szombat késő este hazai pályán fogadta a Tottenham Hotspur játékosait, a vezetést C. Eriksen bombagóljával a vendégek szerezték meg.

A találatra Pedro válaszolt a szünet előtt néhány pillanattal, a spanyol játékos Eriksenhez hasonlóan óriási gólt akasztott a hálóba.

A fordulás után Victor Moses góljával a vezetést is megszerezték a Londoni Kékek, ezzel pedig a három pont sorsát is eldöntötték. A Chelsea őrzi első helyét a tabellán.

Premier League, 13. forduló:

18:30 Chelsea – Tottenham 2-1 (1-1)

Korábban játszották:

16:00 Hull City – West Brom 1-1 (0-1)

16:00 Leicester City – Middlesbrough 2-2 (1-1)

16:00 Liverpool – Sunderland 2-0 (0-0)

16:00 Swansea – Crystal Palace 5-4 (1-1)

13:30 Burnley – Manchester City 1-2 (1-1)

Olvasói sztorik