Nemzetközi foci

Botrány! Egy este akár két-három gyereket is megerőszakolt a pedofil edző

Az áldozatok a nyilvánosság előtt meséltek az átélt borzalmakról.

Napról napra tovább duzzad az angol futball történetének legnagyobb pedofilbotránya. Mint ismert, Barry Bennell, Crewe Alexandra edzője az 1980-as évektől számos fiatal futballistát molesztált és erőszakolt meg. Néhány nappal ezelőtt elsőként Andy Woodward vallott nyíltan Bennell ellen, őt azóta hat játékostársa követte, hárman a BBC-nek nyilatkoztak az őket ért sérelmekről, amelyekről korábban nyilvánosan senkinek nem beszéltek.

A korábbi edző többször is ült börtönben gyerekek elleni szexuális bűncselekmények miatt. 1998-ban kilenc év börtönre ítéltek hat 9 és 15 év közötti fiú sérelmére elkövetett 23 rendbeli szexuális zaklatásért. 2015-ben pedig újabb két évre leültették, akkor egy 12 éves fiú múltbeli zaklatása miatt. Futballista áldozatai az elmúlt napokban egymás után álltak a nyilvánosság elé.

Négy vallomást tévő korábbi futballista (Andy Woodward, Steve Walters, Chris Unsworth és Jason Dunford) a BBC egyik műsorában adott szívbemarkolóan őszinte interjút arról, hogyan, milyen módszerekkel molesztálta őket Bennell edző és milyen hatással volt ez az életükre.

Chris Unsworth arról mesélt, hogy Bennell gyakran vitte őt autóval edzésre és onnan haza, és már az autóban tapogatta. Beszélt az ottalvós estékről is, amikor az edző több fiatal játékost is áthívott magához, általában két, három gyerekkel bújt ágyba. Először csak játszott velük, később aztán komolyra fordultak a dolgok.

“Behatolás is volt. Ekkor kilenc éves voltam” – emlékezett vissza Unsworth rezzenéstelen arccal, miközben a mellette ülő Woodward képtelen volt visszatartani könnyeit.

“Fogalmam sem volt, mi történik, csak azt tudtam, hová akarok eljutni. Azt hittem, hogy ezen nekem keresztül kell mennem” – mondta Unsworth, aki állítja, 50 és 100 között van azon alkalmak száma, amikor Bennell edző megerőszakolta őt.

Jason Dunfordot egy edzőtáborban érintette meg az ágyban edzője, de ő 13-14 évesen elég erős volt ahhoz, hogy ellenálljon. Onnantól tudta, hogy nagyon nehéz dolga lesz az edzőnél, szép lassan ki is került a csapatból. Dunfordot később másik edző is próbálta zaklatni egy másik klubnál. Végül egyik játékosból sem vált profi futballista, mindannyian hátat fordítottak a sportágnak.

Barry Bennell a Crewe mellett dolgozott a Manchester Citynek és a Stoke Citynek, valamint számos derbyshire-i, staffordshire-i és cheshire-i csapatnak is – írja az origo.hu

Olvasói sztorik