Nemzetközi foci

Ilyet! Megőrült a csapatkapitány, három társát is lerúgta edzésen

Az Udinese vezetői értetlenül állnak az eset előtt.

Egybehangzó olasz lapértesülések szerint ámokfutást rendezett csapata legutóbbi edzésén Danilo Larangeira, az olasz élvonalban szereplő Udinese brazil csapatkapitánya. A beszámolók alapján Danilo ezidáig ismeretlen okokból igencsak feldúlt állapotban érkezett a tréningre, ahol durván, minden csapattársára páros lábbal rácsúszva játszott – három társát, Ali Adnant, Adalberto Penarandát és Francesco Lodit ápolni is kellett a cséká belépői nyomán.

A magáról megfeledkezett játékost Luigi Del Neri vezetőedző végül többszöri figyelmeztetés után elzavarta zuhanyozni, de az eset ennyivel nem ért véget – a klub magyarázatot vár:

– A legkevesebb, amit elvárunk, az a nyilvános bocsánatkérés. Emellett magyarázatot is várunk – a játékos mindenképpen büntetést fog kapni, de mielőtt kiszabjuk ennek mértékét, először szeretnénk megérteni az esetet – nyilatkozta Nereo Bonato, az udineiek sportigazgatója.

Egyes hírek szerint Danilo pénzbüntetés mellett akár a csapatkapitányi karszalagot is elveszítheti – főleg, mivel nem ez volt az első balhéja a klubnál: a Brazíliában többször is rasszizmussal vádolt hátvéd négy éve a játékoskijáróban verekedett össze akkori csapattársával, Michele Pazienzával.

Olvasói sztorik