Nemzetközi foci

Micsoda?? Beperelte az UEFA-t egy Atlético-drukker a BL-döntő miatt

A szurkolónak Sergio Ramos megadott lesgólja okozott erkölcsi kárt.

Egészen rendhagyó történet látott napvilágot a héten: az Atlético Madrid egyik szurkolója pert indított az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ellen – a drukker egy a májusi Bajnokok Ligája-fináléban történt esemény, egészen pontosan Sergio Ramos tévesen megadott lesgólja miatt követel kártérítést a szövetségtől.

José Antonio Campón szerint ez az ítélet megváltoztatta a mérkőzést, jogtalan előnyt adott a végül tizenegyesekkel győzedelmeskedő Real Madridnak, és anyagi illetve erkölcsi kárt okozott személy szerint neki is. Campón szerint az UEFA nem tett meg mindent azért, hogy biztosítsa a szabályok betartását, hiszen egy a feladatra alkalmatlan szakembert (Mark Clattenburg) jelölt ki a finálé játékvezetőjének. A videóbírót szorgalmazó drukker épp ezért egy 1660 eurós (körülbelül félmillió forintos) kártérítést követel, amelyből 160 euró a jegy ára, további 1500 pedig az őt ért erkölcsi kár. Természetesen Campón ügyvédje, Carlos Méndez is kifejtette a véleményét az ügyben:

– Ha moziba mész, és ott nincs hang a filmhez, visszaadják a jegyed árát. Ez ugyanaz a helyzet – megsértették a lefektetett szabályokat. Ez hanyagság, ami után számolniuk kell a következményekkel: a munkáltató (UEFA) és a munkavállaló (Clattenburg) egyaránt felelős a téves ítéletért. Látni kell, hogy magán a helyzeten akarunk változtatni, senki sem akar ebből meggazdagodni: a kártérítési követelésünk igen ésszerű – nyilatkozta az ügyvéd, aki alighanem elfelejtette beszorozni az 1660 eurót a meccset néző Atlético Madrid-drukkerek számával…

Olvasói sztorik