Nemzetközi foci

Visszavonult a Liverpool és az angol válogatott legendája

Steven Gerrard közleményt adott ki, amelyben bejelentette visszavonulását.

A Liverpool FC és az angol válogatott korábbi csapatkapitánya, Steven Gerrard bejelentette visszavonulását, a játékos profi karrierje 19 évig tartott. A most 36 éves középpályás 710 alkalommal szerepelt a Vörösök színeiben, számos nagy trófeát nyert a csapattal (Bajnokok Ligája, FA Kupa, három Ligakupa, UEFA Kupa és európai Szuperkupa), mielőtt 2015-ben az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő Los Angeles Galaxyhoz írt volna alá.

Az angol válogatottban 2000-ben debütált, első gólját 2012-ben, Németország ellen szerezte. 114 alkalommal lépett pályára nemzeti színekben, ezzel ő a negyedik legtöbbet foglalkoztatott játékos, aki magára húzhatta a címeres mezt. A 2014-es világbajnokság után lemondta a válogatottságot.

– Az elmúlt időszakban rengeteg spekuláció látott napvilágot a jövőmmel kapcsolatban, ezekre reagálva megerősítem, befejezem profi pályafutásomat futballistaként. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hiszen karrierem során csodálatos élményekkel gazdagodhattam. Hihetetlen évek állnak mögöttem, minden pillanatért hálás vagyok, amit a Liverpool, a LA Galaxy, illetve az angol válogatott játékosaként átélhettem. Tinédzserként arról álmodoztam, hogy magamra ölthetem a legendás liverpooli vörös mezt. Amikor 1998-ban debütáltam a csapatban, nem gondoltam volna, hogy ilyen csodálatos 18 év követi még pályafutásomat. Büszke vagyok arra, hogy több mint hétszázszor léphettem pályára Liverpool-mezben, büszkén viseltem a kapitányi karszalagot. Szerencsésnek érzem magam, hogy kiváló játékosok oldalán és fantasztikus menedzserek kezei alatt dolgozhattam. Óriási kiváltságnak éreztem, hogy 114 alkalommal képviselhettem hazámat, ezentúl megtiszteltetés volt számomra csapatkapitányként vezetni a nemzeti együttest – búcsúzott a legenda.

– Izgatottan várom, mit tartogat számomra a jövő, számos lehetőség áll előttem. Újabb bejelentést akkor teszek majd, ha karrieremet illetően sikerült döntést hoznom – jelentette ki Steven Gerrard.

Olvasói sztorik