Nemzetközi foci

Megsérült Dárdai csapatának egyik kulcsembere

A norvég középpályás, Per Skjelbred két hétig nem léphet pályára.

A Kickerhíre szerint megsérült Dárdai Pál csapata, a Hertha BSC szerdai edzésén a norvég középpályás, Per Skjelbred.

Dárdai elmondta, hogy a 29 éves játékos a közelmúltban már érezte, hogy nincs teljesen rendben a combja, amelyben most elszakadt az izom. Skjelbred kihagyni kényszerül a berliniek következő két Bundesliga-meccsét, pedig a mostani szezonban eddig 13 tétmérkőzésen szerepelt, vagyis abszolút kulcsembernek mondható.

Helyette minden bizonnyal Fabian Lustenberger lesz a védekező középpályás az FSV Mainz elleni vasárnapi találkozón.

A cikk megjegyzi, hogy a magyar vezetőedző ezen a héten igyekszik felpörgetni játékosait. A szerda délelőtti edzéssel a sérülés ellenére elégedett volt: „Ez egy jó, intenzív edzés volt, amelynek középpontjában a sebesség állt” – nyilatkozta. Délután ismét teremlabdarúgó-foglalkozás volt napirenden.

A Bildcikkéből kiderül, hogy Skjelbred kettő a kettő elleni gyakorlat során sérült meg, de egy kontaktus során, vagyis nem egy csapattársa idézte elő az esetet. Hirtelen a combjához kapott, és a földre esett, majd sántikálva kellett elhagynia a pályát.

„Az edzés nagyon jól sikerült, ami Skjelbreddel történt, az viszont nagyon rossz. De megtaláljuk a megoldást, szerencsére van még néhány napunk, hogy kitaláljuk, vajon ki fog játszani Per helyén” – mondta Dárdai, aki eddig összesen 69 meccsen küldte pályára a norvégot, amióta ő a Hertha mestere. Skjelbred eddig csak hat mérkőzésről hiányzott, eltiltás vagy sérülés miatt.

A cseh Vladimir Darida biztosan tagja lesz a Mainz elleni 18 fős keretnek, mert felépült bokasérüléséből. Kezdő még nem lehet a játékmester, ahhoz még nincs megfelelő erőállapotban, de csereként több poszton is bevethető.

Olvasói sztorik