Nemzetközi foci

Kétéves börtönbüntetést kaphat Neymar

Állítólagos csalás miatt vádolták meg a Barcelona klasszisát, családját és a katalán klub vezetőit.

Spanyol sajtóértesülések szerint a spanyolországi ügyészség szerdán kérté a bíróságot, hogy kétéves börtönbüntetést szabjon ki Neymarra, akinek mindemellett 10 millió eurós bírságot is meg kellene fizetnie. Jose Perals ügyész a Barcelona korábbi elnökét, Sandro Rosellt is öt évre börtönbe küldené, amiért részt vett Neymar igencsak kétes átigazolásában.

Másrészről pedig kérte a bíróságtól, hogy a jelenlegi elnököt, Josep Maria Bartomeut bizonyíték hiányában mentse fel a vádak alól. Ezen túlmenően pedig azt kéri, hogy a Barcelona 8.4 millió eurót, míg a Santos 7 milliós bírságot fizessen meg.
Neymar szülei sem érezhetik magukat biztonságban, édesapját két évre, míg édesanyját egy évre börtönöznék be korrupció miatt, amelyet szintén Neymar klubváltása kapcsán, N+N nevű cégük keretében követtek el.
A DIS cégcsoport, mely korábban Neymar játékjogának 40 százalékát birtokolta, saját magánvádas eljárásban öt éves börtönbüntetést szeretne kiszabatni a brazil játékosra és szüleire, a Barca jelenlegi és egykori elnökét pedig nyolc évre küldetné rács mögé. A DIS azt is állítja, hogy a 2013-as átigazolás kapcsán kevesebb pénzt kapott, mint kellett volna, ezért most 159-195 millió eurós kártérítést követel.

Olvasói sztorik