Nemzetközi foci

Gyurcsó a kudarcaiból merített erőt

A 25 esztendős támadó újraértékelte karrierjét, miután nem utazhatott az Eb-re.

Gyurcsó Ádám a lengyel Super Expressnek nyilatkozott jelenlegi formájáról, s terveiről a Wisla Kraków ellen szerzett négy gólja után.

Minek köszönhető a mostani jó formája?
– A sorsfordító az volt, hogy nem vittek ki a magyar válogatottal az Európa-bajnokságra. Ez alaposan letaglózott, de arra jutottam, hogy ez így nem mehet tovább! A karrierem érdekében valamit meg kell változtatnom magam körül. Elkezdtem sokkal keményebben dolgozni az edzéseken, és azt hiszem, ez a jó forma most ennek az eredménye.
Korábban panaszkodott amiatt, hogy sokat kell utazni Lengyelországban, s emiatt nagyon fáradt.
– Folyton úton voltunk, volt, hogy 10-11 órán át utaztunk egy-egy idegenbeli meccsre. Magyarországon három órán belül mindenhova odaértünk. Ez alaposan lefárasztott, de mostanra megtanultam kezelni a helyzetet, s útközben is tudok pihenni. Ki tudom kapcsolni a gondolataimat, és már nem az az érzésem egy-egy túra végén, hogy mennyire elfáradtam.
Felvetették Önnek, hogyha lesz még két-három ilyen jó meccse, akkor erősebb csapathoz szerződhet. Mik a tervei?
– Őszintén mondom, nincsenek ilyen terveim. Kijött pár meccsen most a lépés, de ez már a múlt. A szurkolók gyorsan elfelejtik, hogyan játszottunk korábban, ezért minden egyes hónapban meg kell tartanunk ezt a jó formát.
Korábban a spanyol első osztályról álmodozott, gondol még erre?
– Minden játékosnak vannak álmai, mindenki szeretne még erősebb helyen futballozni, és engem is ez visz előre. A spanyol bajnokságot tartom a legjobbnak és a leglátványosabbnak.

Olvasói sztorik