Nemzetközi foci

Döbbenetes követeléssel állt elő az uruguayi szakvezető

A katari válogatottat irányító Jorge Fossati bejelentette, lemond tisztségéről, ha az ország sportági vezetősége abbahagyja a játékosok honosítását.

Az uruguayi szakember – aki szeptember óta irányítja a 2022-ben világbajnoki házigazda arab ország csapatának felkészülését – azt követően beszélt erről a helyi médiának, hogy megtudta, az ország labdarúgó-szövetsége (QFA) több helyi fiatalnak adna lehetőséget a nemzeti együttesben.

– Hallottam a szövetség tervéről, miszerint szeretné kizárni a honosított játékosokat a katari válogatottból, és inkább a helyi fiatalokra bíznák a csapatot. Én ezzel nem értek egyet, így ha a szövetség ezen az úton szeretne elindulni – bár száz százalékig tiszteletben tartom a döntésüket –, akkor olyan edzőt kell keresniük, aki támogatja ezt az elképzelést – mondta Fossati a Doha Stadium Plus című hetilapnak.

Az MTI írásából kiderül, a kőolajban és földgázban gazdag katariak előszeretettel honosítanak minden sportágban külföldieket, és ez alól már a labdarúgás sem kivétel, amióta a nemzetközi szövetség (FIFA) nekik ítélte a 2022-es vb rendezési jogát.

Már most is sok, nem helyi születésű van a katari válogatottban, a legutóbbi, Kína elleni világbajnoki selejtezőjükön hat honosított játékos szerepelt a kezdő tizenegyben. Katar jelenleg öt mérkőzésen szerzett négy pontjával csoportja ötödik helyén áll, hat pontra a második helytől, amely garantálja a részvételt a 2018-as oroszországi tornán.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik