Nemzetközi foci

Diego Forlán: Vadócz most is megállná a helyét egy európai topbajnokságban

A Mumbai City uruguayi világklasszisa eddigi pályafutásáról, további céljairól és magyar csapattársáról is beszélt honlapunknak.

Idén nyáron harminchét évesen igazolt az indiai bajnokságban szereplő Mumbai City FC-be az uruguayi világsztár, Diego Forlán. A csatár korábban a Manchester United, a Villarreal, az Atlético Madrid és az Internazionale együtteseinél is ontotta a gólokat. A népszerű játékos – csapattársa, Vadócz Krisztián közreműködésével – készséggel nyilatkozott honlapunknak, első körben pedig elárulta, miért éppen az indiai együttesre esett a választása.

– Jó ajánlatot kaptam a Mumbai FC-től a nyáron, új kihívást jelentett számomra ez a lehetőség, és nagyon izgalmasnak találtam azt a projektet, amit felvázoltak a vezetők – kezdte Diego Forlán a Rangadó.hu-nak. – Számomra még mindig óriási motivációt jelent, hogy munkámként tekinthetek erre a gyönyörű sportra, és még mindig a labdarúgással foglalkozhatok. Az a célom, hogy bekerüljünk a playoffba a csapattal, azaz az első négy hely valamelyikét megszerezzük, ez lebeg a szemünk előtt minden egyes mérkőzésen – folytatta a 112-szeres válogatott focista, majd arról is kérdeztük, milyen fizikai állapotnak örvend harminchét évesen, és meddig tervezi még profi karrierjét.

Forlán legutóbb triplázott a Kerala ellen

– Nagyon jó kondiban érzem magam, élvezem a játékot. Ahogyan már említettem, kiváltságosnak érzem magam, hogy a munkámként űzhetem ezt a sportágat. Azt viszont előre nem tudhatom, hány éven keresztül fogok még játszani, hiszen minden attól függ, kapok-e még ajánlatokat, és ha igen, honnan érkeznek ezek az ajánlatok – válaszolta Forlán, aki kilenc mérkőzésen lépett pályára a most futó szezonban, mutatója pedig öt gól és egy gólpassz.

Az uruguayi focista nem szűkölködik trófeákban: a Manchester Uniteddel bajnokságot, FA-kupát és Angol Szuperkupát nyert, az Atlético Madriddal elhódította az Európa Ligát és a Spanyol Szuperkupát, hazájában bajnoki aranyérmet szerzett a Penarol gárdájával, a válogatottal pedig 2011-ben a Copa Américán az első helyen végzett. A spanyol bajnokságban kétszer is elnyerte a gólkirályi címét, előbb 25 majd pedig 32 góllal.

– Nagyon nehéz kiválasztani, hogy melyik karrierem legszebb pillanata, kedvenc klubja vagy legkedvesebb trófeája. Amikor kisgyerek voltam, arról álmodoztam, hogy focista leszek. Nagypapám, édesapám és a testvérem is focizott én is azt szerettem volna csinálni. Minden, amit a labdarúgáson keresztül elértem, az sokkal több, mint amit valaha is elképzeltem. Óriási eredményként könyvelem el, hogy már tizennyolc évet lehúztam profi játékosként. Semmit nem hiányolok a karrieremből, nagyon boldog vagyok azokkal az eredményeimmel, amiket elértem – válaszolta büszkén Diego Forlán, aki végül kitért jelenlegi magyar csapattársára, Vadócz Krisztiánra is.

– Krisztián nagyon jó focista. Játszottam már ellene Spanyolországban is, most pedig lehetőségem van egy csapatban szerepelni vele. Jól bánik a labdával, nagyszerűen osztogat a pályán, technikás játékos, emellett pedig gólerős is. Nagy hasznára van a csapatnak a középpályán. Úgy gondolom, megvan benne a minőség ahhoz, hogy ismét valamelyik magasan jegyzett európai bajnokságban játsszon, remek formában van – mondta elismerően a 40-szeres magyar válogatottról az uruguayi világklasszis.

Olvasói sztorik