Nemzetközi foci

„Rooney végleg kiégett, befellegzett neki”

Az angol mellett Zlatan Ibrahimovic is éles kritikát kapott a csapat egyik korábbi játékosától.

A nyári változások után bajnoki reményekkel vágtak neki a szezonnak a Manchester Unitednél, de a csapat eddig nem teljesít valami fényesen a Premier League-ben – José Mourinho gárdája a középmezőny éléről, tekintélyes hátrányból követi az élbolyt a pontvadászatban. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a “vörös ördögök” játékosaira záporoznak a kritikák: Eamon Dunphy, a manchesteriek utánpótlásában nevelkedett korábbi ír válogatott futballista most az együttes ikonját, Wayne Rooneyt illetve az egyik nyári sztárigazolást, Zlatan Ibrahimovicot bírálta élesen:

– Nagyon úgy néz ki, hogy Rooney végleg kiégett. Mourinho hetek óta nem számít rá a kezdőcsapatban (kivéve a Swansea ellen – a szerk.), és ami még nagyobb gond, ha játszik is, nem a posztján teszi ezt. A Special One nyáron kijelentette, hogy a játékos nála egyértelműen csatár, ehhez képest nem így számít rá – ehhez valószínűleg már nem elég jó az angol egy ilyen topcsapatban. Rooney nagyszerű játékos volt régebben, de már nem az, lejárt az ideje a Unitednél, hisz már csereként sem tud pluszt tenni a játékhoz – nyilatkozta Dunphy az RTE műsorában.

– Hasonlóan vélekedek Ibrahimovicról is, úgy gondolom, benne sincs már több futball. Jól kezdte a szezont, az igaz, de gyenge csapatok ellen talált be, az elmúlt időszakban pedig kijött, hogy 35 évesen már kevés ebbe a ligába. Nem dolgozik annyit, amennyi elvárható lenne, nem vesz részt a csapatjátékban, hosszú góltalan sorozatai vannak – összességében nagyon-nagyon gyengén játszik. A Manchester Unitednek rengeteget kellene dolgoznia ahhoz, hogy bekerüljön a legjobb négy közé a bajnokságban. Szerintem nem fognak. Hogy ki nyeri a PL-t? Idény előtt a Liverpoolt mondtam, de már úgy gondolom, a Chelsea: Conte zseniális – zárta interjúját az ír “kritikus”.

Olvasói sztorik