Nemzetközi foci

Ibrahimovic még Napóleonnál is nagyobb hódításra készül

„Minden országot meghódítottam, ahova betettem a lábamat."

Zlatan Ibrahimovic egy svéd lapnak adott legfrissebb interjújában kiemelte: van arra esély, hogy pályafutást az MLS-ben (Major League Soccer) folytassa, hiszen nyitott az új kalandokra. A 35 éves támadó nyáron a PSG-ből szerződött a Manchester Unitedhez, egy éves megállapodást kötöttek, kérdés azonban, az új szezonban milyen szerelést húz. Az elmúlt időszakban egyre gyakrabban hozták szóba az amerikai lehetőséggel.

– Ez egy nagy lehetőség lenne számomra – a labdarúgás és minden más szempontjából is. El tudom magam képzelni az Egyesült Államokban – nyilatkozta a sztár az Aftonbladethasábjain. Sok játékos van, aki egész karrierje alatt egy országban marad, rám ez nem igazán: úgy utaztam körbe-körbe, akárcsak Napóleon. Igazából minden országot meghódítottam, ahova betettem a lábamat. Szóval lehet azt kellene tennem, amit még Napóleon sem mert: meghódítani az Atlanti-óceánt és az Egyesült Államokat.

A támadó kiemelte azt is, Jose Mourinho miatt hagyta el nyáron Franciaországot.

– Nem titkoltam sosem, jól éreztem magam a PSG-nél, erős csapatunk volt, minden évben többet tudtunk mutatni. Nyáron Manchesterbe írtam alá, eleinte azt láttam, hogy a csapat nem olyan erős, mint a párizsi volt. Ugyanakkor Mourinho hívására nem tudtam nemet mondani. Szeretem a kihívásokat, mindig is a világ legerősebb bajnokságában akartam játszani, nem hezitáltam egy percig sem – mondta Ibrahimovic.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik