Nemzetközi foci

Nagy Ádám örülhetett a győzelemnek a “magyaros rangadón” Olaszországban – VIDEÓ

Sallai Roland is kezdő volt, a Bologna hazai pályán fordítani tudott a Palermo ellen.

Magyaros rangadót rendeztek vasárnap délután az olasz élvonalban, a Nagy Ádámmal felálló Bologna odahaza fogadta a Palermót. A vendégeknél Sallai Roland a kezdőben kapott helyet, Balogh Norbert nem volt a keretben.

A szicíliaiak nagyon korán, már a 9. percben megszerezték a vezetést Nestorovski góljának köszönhetően, ám sokáig nem örülhettek…

https://www.youtube.com/watch?v=5Pnz-vBl8IU

A túloldalon Destro a 20. percben válaszolt a bekapott a találatra.

https://www.youtube.com/watch?v=y-g0P2D6Ea0

A második félidőben aztán fordítani is volt ereje a hazai együttesnek. Destro passza egy védőn megpattanva került Dzemaili elé a tizenhatos előtt, a középpályás kapásból lőtt, és laposan kilőtte a bal alsót – ekkor már 67. percben jártunk. Öt perccel később végleg eldőlt a három pont sorsa: Federico Viviani parádés szabadrúgásból volt eredményes, ezzel módosult 3-1-re az eredmény.

Ami a magyar játékosokat illeti: Sallai Roland 66. percet töltött a pályán, kétszer lőtt kapura, helyére Lo Faso érkezett a hajrában. A magyar támadó 6,4-es osztályzatot kapott a WhoScoredtól. Nagy Ádám 85 percet töltött a pályán, pontszámban ugyanúgy zárt, mint honfitársa. Nagy 93%-os, míg Sallai 94%-os pontossággal passzolt.

A Fiorentina nagyon sima győzelmet aratott az Empoli vendégeként, Bernardeschi és Ilicic is duplázni tudott idegenben.

Az éllovas Juventust a második helyről üldöző AS Roma Perotti büntetőjével szerzett vezetést az Atalanta otthonában, ám a hazaiak Caldara remek lövésével az első óra végén egyenlíteni tudtak, majd a 92. percben Kessie büntetőből nem hibázott, így a három pontnak meglepetésre a hazaiak örülhettek.

Serie A, 13. forduló:

12:30 Sampdoria – Sassuolo 3-2 (0-0)

15:00 Atalanta – AS Roma 2-1 (0-1)

15:00 Bologna – Palermo 3-1 (1-1)

15:00 Crotone – Torino 0-2 (0-0)

15:00 Empoli – Fiorentino 0-4 (0-1)

15:00 Lazio – Genoa 3-1 (1-0)

Később!

20:45 AC Milan – Inter

Olvasói sztorik