Nemzetközi foci

Ronaldo: mindent megtettem érte, akarom az Aranylabdát

Zidane szerint az Atlético ellen is bebizonyosodott, a portugál a világ legjobbja.

Bár egyéni szinten akadt már pár parádés idénye, a csapatsikerek tekintetében egyértelműen legjobb évét futja a Real Madriddal Bajnokok Ligáját, a portugál válogatottal pedig Európa-bajnokságot nyert Cristiano Ronaldo – a “királyiak” szombat este ráadásul az ő mesterhármasával intézték el a városi rivális Atlético Madridot, aminek következtében immár négy ponttal vezetik a spanyol LaLiga tabelláját is. A találkozó után a luzitán világklasszis és edzője, Zinedine Zidane is nyilatkozott a játékos Aranylabda-esélyeiről.

– Gyakorlatilag mindent megtettem ebben az évben, amit megtehettem: megnyertem a Bajnokok Ligáját és az Európa-bajnokságot is. Az Aranylabda-szavazásba nincs beleszólásom, és nem is akarom nagyon beleélni magam a sikerbe, de ez volt karrierem legjobb éve, kérdés nélkül. A sok trófea, a lenyűgöző sikerek – ez egy nagyon-nagyon jó év volt. Meg akarom nyerni az Aranylabdát, az lenne a tökéletes lezárása 2016-nak – árulta el Ronaldo a Telefootnak, míg Zidane a következőket mondta az Atlético elleni derbi után:

– Számomra soha nem volt kétséges, hogy Cristiano a világ legjobb futballistája, és a mai meccs azt hiszem, lezárta az ezzel kapcsolatos vitát: nem hiszem, hogy komoly kérdés lesz ezek után, ki nyeri az Aranylabdát – így a francia vezetőedző.

Az Aranylabda győztesének kilétére december 13-án derül fény – 2009 óta először ismét kizárólag újságírók szavazatai alapján ítélik oda a díjat.

Olvasói sztorik