Nemzetközi foci

Újabb pontot tett be a zsákba a Dárdai-csapat

Kleinheislert a szünetben lecserélték, a Darmstadt pedig fontos mérkőzést veszített el.

A Dortmund-Bayern (18.30, tv: Eurosport2) csúcsütközet előtt öt találkozót vívtak szombat délután a német élvonal 11. fordulójában, közülük kettő volt érdekes magyar szempontból. A Dárdai Pál vezette Hertha Augsburgban lépett pályára, s bár a házigazda távolról sem rendelkezett félelmetes otthoni mérleggel, a találkozó 0-0-ás döntetlennel ért véget. Az első félidőben sok izgalmas eseményt nem jegyezhettünk fel, majd valamelyest rákapcsoltak a berliniek, ám Stocker és Stark sem tudta gólra váltani a lehetőségét.

Ez a harmadik évadbeli bajnoki, amelyen döntetlenre végzett a Hertha, 3-3 és 1-1 után ezúttal 0-0 lett az összecsapás vége. Az egy pont sem rossz, hiszen a Dárdai-együttes (amely idegenben közel sem olyan hatékony, mint Berlinben) továbbra is tapad a Leipzig, Bayern duóhoz.

A Darmstadt kezdőként dobta harcba Kleinheisler Lászlót, aki ezúttal egy félidőt kapott, ugyanis a második felvonásra a bosnyák Vrancic érkezett helyette. A hazaiak bajba kerültek, ugyanis az Ingolstadt Hartmann találatával megnyerte a találkozót.

Bundesliga, 11. forduló

Mönchengladbach–1. FC Köln 1-2 (1-0)

Gólszerzők: Stindl (32.), ill. Modeste (59.), Risse (91.)

Mainz–Freiburg 4-2 (2-0)

Gólszerzők: Bungert (15.), Malli (20., 11-esből), Bell (82.), Oniswo (95.), ill. Grifo (67.), Petersen (85.)

Wolfsburg–Schalke 0-1 (0-0)

Gólszerző: Goretzka (82.)

Augsburg–Hertha BSC 0-0

Darmstadt–Ingolstadt 0-1 (0-0)

Gólszerző: Hartmann (68.)

Borussia Dortmund–Bayern München 1-0 (1-0)

Gólszerző: Aubameyang (11.)

Olvasói sztorik