Nemzetközi foci

Ronaldo mesterhármasával a Real nyerte a madridi derbit

Szabadrúgásból, büntetőből és akcióból is eredményes volt a portugál.

A listavezető és eddig még veretlen Real Madrid a felemás teljesítményt nyújtó Atlético Madridhoz látogatott a spanyol bajnokság 12. fordulójának szombat esti mérkőzésén. A két csapat legutóbb a “királyiak” győzelmével végződő Bajnokok Ligája fináléjában találkozott egymással, a bajnokságban azonban hat mérkőzés óta nem tudta legyűrni a Real a “matracosokat”.

A meccs első komoly lehetősége Saúl előtt adódott, de Modric és Ronaldo is közel járt a gólhoz az első 20 percben – utóbbi fejesét a gólvonalról, óriási bravúrral tornázta ki Oblak. Az Eb-győztes portugál a 23. percben viszont már bevette az Atlético kapuját, megpattanó szabadrúgását a szlovén hálóőr nem védhette.

A második félidőt a hazaiak kezdték aktívabban, Carrascót és Griezmannt sem sok választotta el a góltól, ennek ellenére ismét a fehérmezesek találtak be: Savics buktatta Ronaldót, a tizenegyest pedig a sértett magabiztosan lőtte a hálóba a 71. percben. Hat minutummal később a portugál szupersztár egy kontrát követően harmadszorra is bevette Oblak kapuját, kialakítva ezzel a 3-0-s végeredményt.

LaLiga, 12. forduló:

Atlético Madrid – Real Madrid 0-3 (0-1)

Gólszerzők: Ronaldo (23., 71., 77.)

Olvasói sztorik