Nemzetközi foci

Majdnem meglepte a Deportivo a Sevillát – VIDEÓ

A 87. percig vezetett a La Coruna, mégis kikapott. La Liga-eredmények.

A LaLiga 12. fordulójának második mérkőzésével indult a spanyol bajnokság szombati játéknapja. Péntek este a Real Betis 2-0-ra verte a Las Palmast, de az igazi meglepetést az ázsiai nézőknek kedvező időpontban kezdődő Deportivo-Sevilla tartogathatta – volna.

Hiába állt 9 forduló után a második helyen a Sevilla a spanyol bajnokságban, a még fel sem erősödött, bajnoki címet emlegető hangok hamar elnémultak. A csapat ugyanis a Sporting Gijónnal szemben elért döntetlent követően rangadót veszített a Barcelona ellen, így a Deportivo otthonában már csak a győzelem lehetett elfogadható.

Ha nehezen is, de végül összejött. A La Coruna az egykori Liverpool-játékos Babel (aki már az 56. másodpercben beköszönt) és a román válogatott Andone góljaival már az első félidő során 2-0-s előnyhöz jutott, amit N’Zonzi a szünet előtt eggyel csökkentett.

Már-már úgy tűnt, ez lesz a végeredmény is, ám a 87. percben jött Vítolo, aki egy szerencsésnek mondható góllal egyenlített. A meccsnek azonban nem volt vége, a 92. percben pedig a győztes találatot is be tudta vinni a Sevilla. Egy szögletet követően Tyton még védett, ám a labda pont Mercado elé került, aki néhány lépésről kőkeményen bevágta a kapuba.

A hazaiak óriási lehetőséget szalasztottak el arra, hogy ellépjenek a kiesőjelöltektől, a Sevilla viszont nagy nehezen visszatért a győzelem ösvényére és a forduló többi meccsének lezárultáig a dobogóra is fellépett.

Deportivo La Coruna – Sevilla 2-3 (2-1)

Gólszerzők: Babel (1.), Andone (42.), illetve N’Zonzi (44.), Vítolo (87.), Mercado (92.)

Babel gólja

Andone gólja

N’Zonzi gólja

Vítolo gólja

Mercado gólja


További eredmények

Péntek
Real Betis – Las Palmas 2-0

További mérkőzések

Szombat
16.15 Barcelona – Málaga
18.30 Eibar – Celta Vigo
20.45 Atlético Madrid – Real Madrid
Vasárnap
12.00 Deportivo Alavés – Espanyol
16.15 Valencia – Granada
18.30 Sporting Gijón – Real Sociedad
20.45 Athletic Bilbao – Villarreal
Hétfő
20.45 Leganés – Osasuna

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik