Nemzetközi foci

Manchester United: Ibrahimovicot pótolhatja a Spurs gólkirálya

A 23 éves Kane leigazolásáért minden követ megmozgatnak a manchesteriek.

Mint ismert, Harry Kane egyelőre nem kíván szerződést hosszabbítani a Tottenhammel, ahova 2020-ig köti érvényes kontraktus. A játékos jelenleg heti hatvanezer fontot tesz zsebre, a Spursnél pedig hajlandóak lennének ezen összegen emelni. Csakhogy sajtóhírek szerint a Premier League legutóbbi gólkirálya nem éri be heti százezer fonttal, mindenképpen efölé szeretne menni – ami érthető, ha azt nézzük, hogy válogatottbeli csatártársai hasonló összegeket keresnek: Daniel Sturridge 120, Jamie Vardy 130 ezer fontot tesz zsebre hetente

Kane és a Tottenham abban állapodtak meg, hogy a tárgyalásokat egyelőre szüneteltetik, és csak szezon végén térnek vissza az esetleges hosszabbítás részleteire. A Spurs elnökét, Daniel Levyt állítólag nagy bosszúsággal töltötte el, amikor megtudta: Kane többet szeretne keresni százezer fontnál. (A Tottenhamnél egyébként senki sem keres százezer font felett, de például válogatott posztriválisai közül a leicesteres Vardy 130 ezer, míg a liverpooli Sturridge 120 ezer fonttal gazdagodik hetente.)

A Mirror úgy tudja, a Manchester Unitednél minden követ megmozgatnak azért, hogy kivásárolják szerződéséből a 23 éves játékost.

A legfrissebb sajtóhírek szerint a Vörös Ördögök már Zlatan Ibrahimovic utódját keresik, a svéd támadó szerződése nyáron jár le az Old Traffordon. Jose Mourinho elsőszámú jelöltje a posztra Harry Kane, aki egyébként már régóta szerepel a manchesteriek kívánságlistáján.

A Mirror ugyanakkor megjegyezte: Európa topklubja csapnának le az angol gólvágóra, ezért a Manchester Unitednek minden bizonnyal komoly összeget kell ajánlania kiszemeltjéért, ha komolyan gondolja Kane szerződtetését.

Olvasói sztorik