Nemzetközi foci

Három válogatott is harcol a 13 éves csodagyerekért

Skócia U16-os csapatában mutatkozott be, de az angolok elcsakliznák az elefántcsontparti Karamoko Dembélét.

Karamoko Dembélére októberben figyelt fel a világ, amikor 13 éves kora ellenére lehetőséget kapott a Celtic U20-as csapatának bajnokiján. Nem sokkal később, november elején a skót U16-os válogatottban is bemutatkozott a csodagyerek, akit a hírek szerint a Manchester United és az Arsenal is élénk figyelemmel követ.

Bár Skóciában nevelkedett, az elefántcsontparti felmenőkkel rendelkező Dembélé Londonban született, így az angol válogatottban is teljes joggal szerepelhet – az FA elöljárói pedig gyorsan kapcsoltak, hiszen a 13 éves szélső legutóbbi Instagram-képén már az angol utánpótlás-válogatott mezében pózolt, kiírása szerint pedig részt vesz a háromoroszlános fiatalok Törökország ifjai ellen játszandó mérkőzésén decemberben.

Skócia azonban nem mond le ilyen könnyen a csodagyerekről: a labdarúgó szövetségtől már jelezték, mindent megtesznek annak érdekében hogy Dembélét visszacsábítsák északra. A FIFA hatályos jogszabályai szerint egy arra jogosult játékos bármennyi utánpótlás-válogatottban szerepelhet, felnőtt szinten viszont csak egyetlen nemzeti csapatban léphet pályára. Kérdés, addigra Elefántcsontpart is megpróbálkozik-e Dembélé meggyőzésével…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik