Nemzetközi foci

Gabigollal óvatos az Inter, de nő a nyomás a menedzsmenten

Nem juttatnák Coutinho sorsára a fiatal sztárt.

A nyár egyik Anglián kívüli nagy üzletének számított az a tranzakció, amelynek során az Internazionale mintegy 30 millió euróért megszerezte a Santostól a Neymar utódjának is kikiáltott, már a brazil felnőtt válogatottban is bemutatkozott Gabigolt.

A tehetség természetesen óriási reményekkel érkezett Milánóba, de eddig nem hogy csalódást okozott volna a játéka, de még csak pályára sem került: mindössze egyetlen egy bajnokin jutott szóhoz és 16 percet kapott.

A milánói derbi előtt ismét felélénkültek a hangok, amelyek pályára követelik a 20 éves támadót.

Gabigol ugyanis nem sérült, nem veszett össze senkivel és arról sincs hír, hogy gondok lennének a hozzáállásával – egész egyszerűen úgy vélik, még nincs kész a Serie A-ra.

– Meg kell, hogy értse, milyen az olasz foci. Egyelőre védjük őt – fogalmazott a Goal.com-nak Piero Ausilio sportigazgató.

Leonardo, az Inter egykori edzője ezzel nem ért egyet.

– Nem fektethetsz be 30 millió eurót és jelentheted ki, hogy még nincs kész Olaszországra – reagált a La Stampában az egykori brazil válogatott játékos.

A Goal.com szerint az EL-keretből egyébként a Pénzügyi Fair Play szabályai miatt kihagyott Gabigol leigazolásának sürgetése nagyon is érthető volt az Inter szemszögéből, hiszen a Juventus is szemet vetett az olimpiai bajnokra, ám az már kevésbé magyarázható, miért nem engedtek neki még legalább fél évet kölcsönben a Santosnál.

Mindezek mellett az Intertől nemrég kirúgott Frank de Boer nem is kifejezetten kedvelte Gabigol játékát. Ikertestvére, Ronald nemrég így nyilatkozott:

– A keret nem az ő elképzelései mentén lett kialakítva és túl nagy is volt. 7-8 játékosnak távoznia kellett volna, köztük Gabigolnak. Franknek semmi szava nem volt abban az átigazolásban, egyszerűen megkapta őt.

A helyzetnek változnia kell, hiszen az Inter új kínai tulajdonoscsoportja a csapat körüli káoszt ellensúlyozva egy ilyen húzónévvel szerette volna a szurkolók ráncait kisimítani. Gabigol elvégre 600 gólt rúgott a Santos ificsapataiban, hamarabb érte el az 50-et a felnőttek között, mint Neymar és első négy válogatott bevetésén is kétszer eredményes tudott lenni.

Mindennek tetejébe azt sem szabad elfelejtenünk, mekkora hibát követett el 2013-ban az Inter Philippe Coutinhóval. A brazil játékos mindössze 18 éves volt, mikor Milánóba költözött, ám éppen az említett Leonardo intézkedései nyomán adták kölcsön azt követően, hogy Benítez alatt még szerepelt a csapat elképzeléseiben. Az Espanyolnál töltött időszaka után mindössze 13 millió euróért került az eladás sorsára. Van miből tanulnia a Nerazzurinak – Coutinho ma már nagyjából ötszörennyit ér.

– Gabigol fiatal és nem szabad elfelejtenünk, milyen kevés időt adtunk Coutinhónak az Internél. Először kölcsönadtuk, majd feláldoztuk. Manapság az emberek elvárják, hogy egy 20 éves játékos azonnal készen álljon és egymaga képes legyen meccseket nyerni. Gabriel jó, de egyelőre túl sok légiós van előtte a sorban. El fog jönni az ő ideje is – fogalmazott Ausilio.

Mi csak annyit tehetünk, hogy izgatottan várjuk, mit hoz ki az Inter ebből az üzletből…

A Milan-Internazionale derbire vasárnap 20:45-től kerül sor.

Olvasói sztorik