Nemzetközi foci

Klubvilágbajnokság: Infantino 32 csapatos tornát szeretne

2019-től június utolsó három hetében rendeznék a tornát.

A jelenlegi hétről 32-re emelné a klubvilágbajnokságon szereplő csapatok számát Gianni Infantino, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke.

Az olasz–svájci sportvezető 2019-től vezetné be az újításokat, a létszámnövelés mellett az időpontot is megváltoztatná: míg az idei torna hasonlóan a korábbi évekhez decemberben lesz, addig 2019-től június utolsó három hetében rendeznék a klubvébét.

Infantino – aki a világbajnokság mezőnyét is bővítené, 32 válogatottról 40-re – olasz és spanyol lapoknak adott pénteki interjújában hangsúlyozta: a nyári időpont sokkal vonzóbb lenne a szponzorok és televíziós társaságok számára.

A FIFA augusztus végén még cáfolta a német Frankfurter Allgemeine Zeitung értesülését, amely szerint 16 vagy akár 32 csapatosra bővítené a klubvébét.

Idén Oszakában és Jokohamában rendezik a tornát december 11. és 18. között a Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid és a Libertadores Kupa címvédője, a kolumbiai Atlético Nacional részvételével. A hat kontinentális bajnokcsapat mellett a rendező ország egy együttese indul még.

Olvasói sztorik