Nemzetközi foci

Gulácsi Péter tizenegyest védett, vezetik a Bundesligát – VIDEÓ

Hakan Calhanoglu próbálkozását hárította az RB Leipzig magyar kapusa a 3-2-re megnyert bajnokin.

Kapcsolódó cikkek

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légióskörkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A lengyel bajnokság 16. fordulójában a Cracovia 2-2-es döntetlent játszott a Piast Gliwice otthonában. A kétszer is vezetéshez jutó, végül egy 94. percben kapott gól miatt csak egy pontot szerző vendégeknél Litauszki Róbert nem volt a keretben.

Nikolics Nemanja kezdett a lengyel Legia Warszawában, amely 3-1-ra győzött a Jagiellonia vendégeként. A magyar válogatott támadó ezúttal nem volt eredményes, a 67. percben lecserélték, a helyére beszálló Prijovic viszont betalált.


Hakan Calhanoglu Missed Penalty Peter Gulácsi… by footballderby

A német Bundesligában a Gulácsi Péter csapata, az RB Leipzig a BL-résztvevő Leverkusen otthonában lépett pályára. A hazaiak Kampl góljával már az első percben vezetést szereztek, ezt Baumgartlinger öngóljával a negyedikben egyenlítették ki (1-1). Már majdnem döntetlen lett a félidő, amikor Brandt a 45+2. percben ismét a Bayert juttatta előnyhöz (2-1). Majdnem eldőlt a meccs az 54. percben: a hazaiak büntetőhöz jutottak, Calhanoglu próbálkozását azonban Gulácsi hárította, ezzel meccsben tartotta csapatát. Jött a végjáték, amelyben Forsberg és a magyar válogatottba is csábított Orban találataival fordítottak a vendégek (2-3).

A Bundesliga 2. tizenharmadik fordulójában a Wurzburger Kickers is 2-2-re végzett a Nürnberg otthonában, ők is egy hajrában, pontosabban a 89. percben szerzett gól miatt nem nyertek. A vendégeknél Nagy Dániel sem volt keretben.

A Bundesliga állása

Olvasói sztorik