Nemzetközi foci

Bundesliga: Dortmundba látogat a Bayern München

Gulácsi Péter csapata a Leverkusen otthonában őrizheti meg veretlenségét.
A tabella élmezőnye:
1. Bayern München 24 pont (24-6)
2. RB Leipzig 24 pont (20-7)
3. Hoffenheim 20 pont (18-11)
4. Hertha BSC 20 pont (17-10)
5. Borussia Dortmund 18 pont (25-12)
6. 1. FC Köln 18 pont (16-7)
7. Eintracht Frankfurt 18 pont (14-8)

Csúcsrangadót rendeznek a német bajnokság 11. fordulójában, amelynek szombati játéknapján a bajnoki címvédő, listavezető Bayern München a legutóbb ezüstérmes Borussia Dortmund otthonába látogat.

A veretlen bajorok hét győzelemmel és három döntetlennel vezetik a Bundesligát, az előző fordulóban a Hoffenheimmel játszottak 1-1-et. Carlo Ancelotti vezetőedző dolgát nehezíti, hogy a védelem tengelyében szereplő Jérome Boateng, illetve Arjen Robben, a holland válogatott Luxemburg ellen megsérült szélsője minden bizonnyal kihagyja az ütközetet.

Az ötödik helyen álló Dortmund az előző játéknapon 5-2-re győzött Hamburgban, Pierre-Emerick Aubameyang négy gólt szerzett, vagyis az előző idény legjobbjának választott gaboni támadó remek formában várja az összecsapást. A meccs mindkét csapatnak fontos, de a dortmundiak számára különösen nagy a tétje, mivel korábbi botladozásaik miatt hat pont a lemaradásuk a müncheniekkel szemben. Győzelme esetén a BVB három pontra megközelítené a tabellán a Bayernt, ellenkező esetben viszont kilenc pontra nőne a különbség a két csapat között.

Bajnoki mérkőzésen a dortmundiak legutóbb 2014 áprilisában tudták legyőzni mostani riválisukat, akik a 2014–2015-ös szezonban mindkét összecsapásukat megnyerték, míg a legutóbbi kiírásban hazai pályán győztek a Borussia ellen, idegenben pedig döntetlent értek el.

Gulácsi Péter csapata, a tabellán második és veretlen RB Leipzig a nyolcadik helyen álló Bayer Leverkusenhez látogat. Mindkét együttes jó formában várja az összecsapást: a hazaiak legutóbbi két mérkőzésüket megnyerték a bajnokságban, míg az újonc lipcseiek az utolsó öt találkozójukon győztek. A kérdés csak az, hogy a válogatott mérkőzések miatti szünet melyik gárda lendületét törte meg.

A Dárdai Pál vezette, negyedik helyen álló Hertha BSC a 13. Augsburghoz látogat. A korábbi magyar szövetségi kapitány csapata az előző fordulóban a Bajnokok Ligájában szereplő Borussia Mönchengladbachot verte Salomon Kalou triplájával, így a berliniek jó előjelekkel várják az összecsapást. Az Augsburg szintén nyert az előző fordulóban, az Ingolstadtot tudta legyőzni, előtte viszont négy meccsen volt nyeretlen.

Kleinheisler László csapata, a 15. helyen álló Darmstadt, a 17., mindeddig nyeretlen Ingolstadtot fogadja. A magyar válogatott középpályás a szezonban kilenc mérkőzésen lépett pályára, októberben a Wolfsburg ellen szerezte meg első gólját a Bundesligában, és várhatóan a hétvégi mérkőzésen is szerephez jut majd.

A Szalai Ádámot foglalkoztató, harmadik helyezett Hoffenheim a két döntetlennel és nyolc vereséggel sereghajtó Hamburggal játszik saját közönsége előtt, így jó eséllyel a fordulót követően is a dobogón maradhat. Az együttes nagyszerű szériában van, utóbbi hat mérkőzéséből ötöt megnyert, s az előző fordulóban a Bayern München otthonában ért el döntetlent.

Huszti Szabolcs csapata, a hetedik helyen álló Frankfurt a 16. Werder Bremen vendégeként lép pályára. A korábbi válogatott játékos a szezonban kilenc mérkőzésen lépett pályára, mindegyiken kezdőként, így minden bizonnyal Brémában is pályán lesz majd a kezdő sípszónál.

Bundesliga, 11. forduló:

Péntek:

Bayer Leverkusen – RB Leipzig 20.30

Szombat:

FSV Mainz 05 – SC Freiburg 15.30

Borussia Mönchengladbach – 1. FC Köln 15.30

FC Augsburg – Hertha BSC 15.30

SV Darmstadt 98-FC Ingolstadt 04 15.30

VfL Wolfsburg – FC Schalke 04 15.30

Borussia Dortmund – Bayern München 18.30

Vasárnap:

1899 Hoffenheim – Hamburger SV 15.30

Werder Bremen – Eintracht Frankfurt 17.30

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik