Nemzetközi foci

Tévénézés közben hunyt el az Atlético Madrid korábbi csillaga

Szívinfarktus vitte el a mindössze 44 esztendős, 54-szeres román válogatott futballistát.

Szerdán este szívinfarktus érte és meghalt 44 éves korában Daniel Prodan volt válogatott labdarúgó – tájékoztatta az Agerprest a bukaresti mentőszolgálat vezetője.

Mint az a maszol.ro oldalon olvasható, a mentőt 19.57-kor hívták, 14 perc alatt ért a helyszínre. „Azonnal elkezdték az újjáélesztést, egy második mentőt is küldtek, orvossal” – mondta Alis Grasu. Az orvosok három órán keresztül próbálkoztak újjáéleszteni a volt labdarúgót, eredménytelenül.

A Daniel Prodan szülővárosában, a Szatmárnémeti Olimpia felnőtt csapatánál kezdte labdarúgói pályáját 1991-ben, két évvel később a Bukaresti Steauához igazolt. A katonacsapatban 1997-ig játszott, abban az évben az Atletico Madrid színeire váltott. Később megfordult Glasgow Rangersnél, majd 2000-ben visszatért Romániába. A hivatásos labdarúgói karrierjét a Bukaresti National FC-nél fejezte be 2003-ban.

A román válogatottban 1993-ban Kassában, Szlovákia ellen debutált, a balhátvédi poszton. Összesen 54-szer öltötte magára a válogatott mezét. Tagja volt a Gheorghe Hagi nevével fémjelzett román „aranynemzedéknek”.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik